Celebrity

'Woedende actrices halen mannelijke politici die voor strengere abortuswet stemden compleet door het slijk'

Amerika valt terug naar de conservatieve prehistorie.

door FilmTotaal om 14:17 in Celebrity
De tijd wordt teruggedraaid in de Verenigde Staten; het land wordt steeds conservatiever. In de staat Alabama werd deze week een uiterst strenge abortuswet aangenomen waardoor nagenoeg alle abortussen verboden worden. Diverse Hollywoodactrices hebben daar nu woedend op gereageerd en roepen de desbetreffende politici ter verantwoording.

Het uitvoeren van abortussen is in de Amerikaanse staat Alabama over zes maanden een strafbaar feit en artsen riskeren voortaan een gevangenisstraf. Ook wordt er geen uitzondering gemaakt voor vrouwen die zwanger zijn geraakt door verkrachting of incest. Gouverneur Kay Ivey, nota bene zelf een vrouw, zette deze week haar handtekening onder een nieuwe wet die dat regelt. Andere staten gingen Alabama al voor met strengere abortuswetgeving.

Massaal kritiek
Een zorgwekkende ontwikkeling, zo vinden veel mensen. Ook diverse vrouwelijke sterren hebben zich ondertussen in de discussie gemengd en zich krachtig uitgesproken tegen de extreme abortuswetgeving. "Ik ben compleet overstuur. Deze aanval op de fundamentele rechten van vrouwen kunnen we niet accepteren", schrijft Reese Witherspoon.

"Dus er gelden nu hogere straffen voor doktoren die deze operaties uitvoeren dan voor de meeste verkrachters?", vraagt Lady Gaga zich verontwaardigd af. "Ik bid voor alle vrouwen en jonge meiden die hierdoor lijden". Zangeres en actrice Rihanna deelde een foto van de vijfentwintig mannelijke politici die voor deze nieuwe wetgeving gestemd hebben. "Wat een idioten", besluit zij.NieuwsFilm