Celebrity

'Woedende actrices halen mannelijke politici die voor strengere abortuswet stemden compleet door het slijk'

Amerika valt terug naar de conservatieve prehistorie.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 14:17 in Celebrity
De tijd wordt teruggedraaid in de Verenigde Staten; het land wordt steeds conservatiever. In de staat Alabama werd deze week een uiterst strenge abortuswet aangenomen waardoor nagenoeg alle abortussen verboden worden. Diverse Hollywoodactrices hebben daar nu woedend op gereageerd en roepen de desbetreffende politici ter verantwoording.

Het uitvoeren van abortussen is in de Amerikaanse staat Alabama over zes maanden een strafbaar feit en artsen riskeren voortaan een gevangenisstraf. Ook wordt er geen uitzondering gemaakt voor vrouwen die zwanger zijn geraakt door verkrachting of incest. Gouverneur Kay Ivey, nota bene zelf een vrouw, zette deze week haar handtekening onder een nieuwe wet die dat regelt. Andere staten gingen Alabama al voor met strengere abortuswetgeving.

Massaal kritiek
Een zorgwekkende ontwikkeling, zo vinden veel mensen. Ook diverse vrouwelijke sterren hebben zich ondertussen in de discussie gemengd en zich krachtig uitgesproken tegen de extreme abortuswetgeving. "Ik ben compleet overstuur. Deze aanval op de fundamentele rechten van vrouwen kunnen we niet accepteren", schrijft Reese Witherspoon.

"Dus er gelden nu hogere straffen voor doktoren die deze operaties uitvoeren dan voor de meeste verkrachters?", vraagt Lady Gaga zich verontwaardigd af. "Ik bid voor alle vrouwen en jonge meiden die hierdoor lijden". Zangeres en actrice Rihanna deelde een foto van de vijfentwintig mannelijke politici die voor deze nieuwe wetgeving gestemd hebben. "Wat een idioten", besluit zij.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

"Dus er gelden nu hogere straffen voor doktoren die deze operaties uitvoeren dan voor de meeste verkrachters?"

Is natuurlijk ook wel heel krom.

Frietgezicht

Avatar

Met hoeveel van die 25 christelijke droeftoeters zou zij het gedaan hebben?

Maac

Avatar

Ik vind het persoonlijk ook een slechte ontwikkeling en zeker een stap achteruit om abortus te verbieden, maar het argument dat mannen geen beslissingen mogen maken aangaande vrouwgerelateerde onderwerpen is natuurlijk complete onzin.
Identiteitspolitiek is nooit het juiste antwoord.

Goov25

Avatar

Wat Maac zegt. Op de man(nen) spelen is niet bepaald een oplossing, dat brengt alleen maar meer ruis in het debat.

Ninsh

Avatar

Wow wow. Wacht...Vrouwen zijn boos dat de abortuswet wordt ingetrokken? En wij mannen dan, die maar al te graag vader willen worden maar worden ontnomen omdat moeder op eigen houtje het kind verwijdert? Ohh het is jullie lichaam? Nou het zaad wat u maar al te graag hebt ontvangen is 100% van de man.

Zo kan ik nog wel 100 redenen verzinnen..

Dit onderdeel is gewoon lastig.. Maar hoe vrouwen en vooral die Hollywood kippen weer te keer gaan, leven zij dus totaal niet mee met de man. Want denk je wat dit gedaan heeft met 1000e toekomstige vaders die in samenspraak met een vrouw een kind verwekken en de vrouw later, zonder overleg de foetus verwijderen? Dit verhaal hebt duidelijk twee kanten.. Maar nee de vrouwen mogen spreken en de man bekhouden.

Ninsh

Avatar

En dan nu de politiek beschuldigen op "kijk wat zij doen met de vrouwen van America". Als je zo iets plaatst, denk dan vooral wat deed jij met de mannen daarvoor...

Er moeten duidelijke regels bij abortus komen. In samenspraak, hebt beiden besluit. Bij verkrachting is de vrouw 100% gemachtigd, etc etc etc.

Gremlin06

Avatar

Ik begrijp totaal niet waarom dat ze zelfs hiermee instemmen, in de eerste plaats waarom hebben ze hiermee ingestemd en wie is hiermee in godsnaam afgekomen?

PRIME

Avatar

Ninsh, ik hoop dat je een grapje maakt, toch?

Sunspot

Avatar

Logisch.

Zijn achterhaalde ideeën, maar ja, Amerika soms he.

Wat geeft ze het recht zomaar te beslissen over of een vrouw na zoveel weken een abortus wilt of niet, is haar lichaam.

Fokking fossielen

Moviemagic

Avatar

Wanneer wordt het ongeboren kind als kind gezien? Als ik een zwangere vrouw in de buik schop en het ongeboren kind komt te overlijden wordt ik dan veroordeeld voor moord of is het zware mishandeling jegens de vrouw?

Als je een vrouw zwanger maakt mag zij dan beslissen zonder jouw om het kind te aborteren terwijl jij het wil behouden?

Wanneer komen de rechten van de man erbij? Alleen bij erkenning van het kind en alimentatie?

Het blijft een oneerlijk en moeilijk onderwerp.

deregtx

Avatar

@Sunspot Ja maar je hebt zoveel gevallen van Vrouwen die maar zwanger blijven worden. En elk jaar weer een Baby laten verwijderen of het niks is. Het is toch leven!.. en sommige vrouwen beseffen dat niet eens... Dat je een abortus wilt als je verkracht bent snap ik.. Maar als je keer op keer de keuze maakt zwanger te worden en het elke keer maar laat weghalen. Ik vind het walgelijk hoe makkelijk sommige daar over denken..

Boer

Avatar

Komt het zo vaak voor dat een vrouw abortus wil en een man een kind? Abortus wordt vooral uitgevoerd door vrouwen in gevallen waar de man uit het plaatje verdwenen is. Ik vind het goed dat de FT-gebruikers zich zo bekommeren om het zaad, maar omtrent deze politieke ontwikkeling zijn vrouwen meer het slachtoffer dan mannen.

Ninsh

Avatar

@primeGrapje? Denk het niet. Ben het eens dat mij tekst grof was. Maar de inhoud meen ik. Mannen hebben totaal geen recht als een vrouw zwanger is van OOK zijn kind. Bij geboorte gaat gewoon door. Ik ga nu niet 1000 anderen zaken met man en vrouw erbij halen. Focus op dit onderwerp nu eens alleen.Hoe unfair is voor de man als zijn vriendin/vrouw zwanger raakt in samenspraak. En de vrouw kiest voor welke reden dan ook om er uit te stappen. Dan kan de man fluiten. Waarom? Jah tis haar lichaam. Maar de foetus is van de man en vrouw. Maar de man kan fluiten naar zijn rechten. Je wordt nog eerder kapot gemaakt dan dat je uberhaupt een discussie kan voeren. Hebben mannen geen gevoelens? Heeft de man geen recht van spreken?Laat nu eens de extreme gevallen betrekking tot verkrachtingen van BEIDEN kanten erbuiten. Genoeg gevallen waar mannen worden verkracht door een vrouw, zwanger raakt, man kan betalen.De westerse wereld lijdt aan indentiteitspolitiek. Dit onderwerp is er 1 van. Gross van de mens is gezond en gross van de zaken betrekking tot abortus waren stellen die dat in samenspraak deden. Maar de man verliest elke zaak. Why?

Waarom betrek ik identiteitspolitiek erbij? Omdat de vrouwen hierboven radicale feministen zijn. Die schreeuwen en bleren, maar te laf om naar de cijfers van onafhankelijk bureaus te kijken. De vrouwen hier boven wordrn gezien als roll models. Maar zij verdelen de groepen alleen maar. Hou je hoofd nu eens cool en denk eens na. Door dat soort van berichten hierboven kwets je zoveel toekomistige vaders die kapot zijn gemaakt omdat zijn vrouw/vriendin zonder samenspraak abortus pleegde.

PRIME

Avatar

@Ninsh

Noem je vrouwen die strijden tegen die wet in Alabama nou echt radicale feministen?

Als je in samenspraak zwanger wordt, waarom zou het dan mis gaan? Dat je je op dit punt focussed prima, maar abortus verbieden is bullshit. Meer gevangenisstraf krijgen als je dat doen dan een verkrachter is bullshit. Dat 25 mannelijke senatoren dit besluiten is bullshit. Mannen die letterlijk zeggen dat als je verkracht wordt, je het er maar het beste van moet maken en dat "God het zo bedoelt heeft". Er is hier geen tegenargument mogelijk. Sorry. Je bent echt een fucking asshole als je vind dat dit de goeie kant uit gaat.

PRIME

Avatar

Laat nu eens de extreme gevallen betrekking tot verkrachtingen van BEIDEN kanten erbuiten. Genoeg gevallen waar mannen worden verkracht door een vrouw, zwanger raakt, man kan betalen

Wat staat hier ook echt? Echt weer typisch dat je het omdraait. Link mij ff een nieuwsartikel van een man die verkracht is door een vrouw, die vervolgens zwanger raakte en de verkrachtte man dwong te betalen. In wat voor wereld leef jij man

Grendizer

Avatar

Zo zien we maar hoe goed modern conservatief en creationistisch Amerika is.

Ongeveer net zo ruim denkend dan wat er hier in dit kikkerlandje in de bijbelbelt aan gedachtegoed gedijt.

Echter willen de conservaief "christenen" in de states ook creationisme op school onderwijzen.

deregtx

Avatar

@PRIME Er zijn ook extreme gevallen van de andere kant. Vrouwen die vaste klant zijn van Abortusklinieken. Die maar constant zwanger worden en het weg laten halen. Vind je dat wel goed dan? Het is toch menselijk leven wat je elke keer weghaalt... Er zijn gevallen in Nederland waar een vrouw 5 keer abortus laat plegen.. Wat bekend is dan... Misschien zijn er nog extremere gevallen.. En maar door blijven gaan.. Geen pil of Condoom want dat is teveel moeite...

Boer

Avatar

@PRIME
Goed gezegd..
Is toch wel schrikken voor mij dit FT-volk.

PRIME

Avatar

@deregt Lees eens een biologieboek. Wat je laat weghalen is amper leven te noemen. En als je 5x een abortus laat plegen extreem vind, HOE KAN JE DAT DAN NIET VINDEN VAN DIE WET?????

godverdomme man, ik sta echt versteld van de aanhang hier. FT haal AUB die commentsecties weg en stop met dit nieuws plaatsen man man man

Sunspot

Avatar

Zwaar eens met Prime.

Niet dat dit nieuws niet geplaatst moet worden overigens.

Maar verder dik met Prime eens.

nieuwslaatste nieuws

meest populair