Celebrity

'Joe Jonas redde leven zwaar depressieve Sophie Turner (Game of Thrones)'

Een emotioneel verhaal.

door Jeffrey Kouters om 09:28 in Celebrity
Sophie Turner praat dikwijls openhartig over haar mentale gezondheid en de problemen die zij als jong iemand in de spotlights heeft ondervonden. In een nieuw interview met de Sunday Times beweert Turner dat Joe Jonas, met wie ze begin deze maand trouwde, degene is geweest die haar leven heeft gered.

"Ik kan pas met je samen zijn als je van jezelf houdt. Ik denk niet dat je meer van mij kunt houden dan van jezelf", zou Joe Jonas (29) ooit tegen Sophie Turner (23) hebben gezegd. Turner leerde de zanger drie jaar geleden kennen. "Zijn woorden hebben me aan het denken gezet. Ik denk dat hij min of meer mijn leven heeft gered op een bepaalde manier".

Schaduwzijde van de spotlights
Turner was slechts vijftien jaar toen ze in één klap wereldberoemd werd met haar rol als Sansa Stark in de fantasyserie Game of Thrones. De negatieve reacties die ze kreeg op haar rol en lichaam hakten er behoorlijk in. "Ik kreeg een negatief zelfbeeld en werd vreselijk depressief", vertelt Turner, die eerder al deelde jarenlang last te hebben gehad van depressieve gevoelens. "Ik dacht vaak aan zelfmoord toen ik jonger was", zei ze in april tegen Dr. Phil in zijn podcast.

Negatieve spiraal
Haar mentale problemen vertaalden zich ook in anorexia. "Ik at zo slecht dat ik een jaar niet meer ongesteld werd", zegt Turner in de Sunday Times. Volgens Turner is de entertainmentindustrie geen veilige plek voor meiden zoals haar. "Je wordt constant gepusht om gewicht te verliezen", zei ze eerder deze maand in de Australische Marie Claire. "Iedereen vertelt je continu dat je er niet goed uitziet". Turner heeft een duidelijk advies. "Zoek een therapeut. Iedereen zou er een moeten hebben".

nieuwslaatste nieuws

meest populair