Celebrity

Halle Berry onthult haar slechtste film (En nee, het is niet Catwoman)

Heeft ze gelijk?

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Ze is sinds vorige week te bewonderen in John Wick: Chapter 3 - Parabellum, een actiefilm die positieve reacties aan het verzamelen is, maar Halle Berry's carrière bestaat niet enkel uit successen. De 52-jarige actrice bezocht pas geleden de show van James Corden. Een spelletje werd gespeeld waarbij smerige maaltijden verorberd moesten worden als een specifieke vraag niet beantwoord werd. Berry gaf in dit geval de voorkeur aan het onthullen van haar slechtste film.

Er werd aan haar gevraagd of ze tijdens het maken van een film doorhad dat het waardeloos zou uitpakken. Velen dachten dat ze het kritisch gefaalde Catwoman zou opnoemen. Nee, dus: "Welke moet ik kiezen? Er zijn er zoveel. Aan de mensen die aan de volgende film hebben gewerkt, het spijt me. Ik had min of meer door dat een film die ik deed, genaamd 'The Rich Man's Wife', niet echt de meest geweldige, filmische ervaring voor mensen zou zijn. Het spijt me, Amy Holden. Zij was de regisseuse. Ik wil mijn vrouwelijke regisseur niet onderuithalen. Echt niet."

Goed bedoeld
De thriller uit 1996, waarin Clive Owen ook te zien is, bracht minder dan 9 miljoen dollar op en vele negatieve recensies. Berry nam niet zomaar deel aan het maken van de film. Zo legt ze uit: "Je benadert zulk soort films met de beste bedoelingen. Niemand wil een slechte film maken. Op dat moment dachten we dat het een goed idee was. Dan zeggen we 'ja.' Maar dan kom je op de set en realiseer je: 'Was ik stoned toen ik hiermee akkoord ging? Rookte ik crack?'"

Catwoman
Het in 2004 uitgebrachte Catwoman moet toch wel Berry's grootste flop zijn. De superheldenfilm bracht zelfs vier Golden Raspberry's op, voor o.a. slechtste actrice en slechtste film. Toch zou de Amerikaanse actrice het nooit anders gedaan hebben. Niet alleen leverde het ontzettend veel geld op, waarmee ze haar leven kon veranderen, ook leerde ze er belangrijke dingen mee.

Ze legde vorig jaar uit: "Iedereen zei tegen mij: 'Meid, doe het niet. Het zal je dood worden. Het zal je carrière beëindigen.' Maar raad eens wat ik deed? Ik volgde mijn intuïtie en werkte aan een film genaamd 'Catwoman' die keihard faalde. Hoewel de film volgens sommige mensen mislukte, was het dat niet voor mij. Want ik heb zoveel interessante mensen ontmoet die ik anders niet zou hebben gezien. Ik heb twee verschillende gevechtskunsten geleerd, en wat ik dus niet moet doen."

NieuwsFilm

meest populair