Humor

Opmerkelijk: Waar de echte Harry Potter begraven ligt

Leuk is het niet voor deze Potter; maar hij ligt al onder de grond.

door Bram de Groot om 22:30 in Humor
Geen grappig nieuws voor de beste man zelf, of zijn familieleden, maar op 22 juli 1939 overleed een echte Harry Potter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt duidelijk via de website Israel21c.org.

Deze in 1920 geboren Harry Potter - uiteraard niet de Potter van J.K. Rowling of de vertolker Daniel Radcliffe - was een jonge Britse man. Hij was Private Harry Potter in het 1st Battalion Worcestershire Regiment's Motor Transport Division.

Waar ligt hij begraven?
Mocht je zijn graf willen bezoeken, dan moet je wel een flinke reis ondernemen. Hij ligt namelijk in Israël begraven. Hij ligt daar begraven omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in die regio gestationeerd was.

Op 22 juli 1939 was er een interactie met een Arabische eenheid en tijdens een wapengevecht werd Potter gedood. Hieronder een foto van zijn grafsteen, gevolgd een foto van zijn begrafenis.
De steen is ondertussen een beetje een toeristische trekpleister geworden. Foto's via respectievelijk Ramleh Municipality en Worcestershire Regiment.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Dat je dit als bezoeker plaatst op je socials kan ik nog begrijpen. Maar de beste man gebruiken om toeristen te trekken vind ik toch een stuk minder begrijpelijk. De twee Potter's hebben werkelijk niks met elkaar te maken, dus erg respectvol is het allemaal niet natuurlijk...

MovieMaster2

Avatar

Wel mooi en toevallig maar dat er toeristen op af komen vindt ik wel onrespectloos

Spider-fan

Avatar

Deze snap ik even niet. Iemand heet toevallig Harry Potter en men vindt dat interessant genoeg om zijn graf te bezoeken? Er zullen echt wel meer echte Harry Potters zijn. Zoals er waarschijnlijk ook echte James Bonds zijn, of mensen met andere namen die overeenkomen met fictieve figuren.

Daanminator

Avatar

Hij krijgt iig nog wel bezoek na 80 jaar en dat kunnen de meeste niet zeggen.

tommieman

Avatar

Eeehh @moviemaster2 :
Als je zegt "onrespectloos" dan wil dat zeggen "niet respectloos"
Ik denk dat je iets anders bedoelde?

Goov25

Avatar

Haha. "Onrespectloos" vind ik grappiger dan het artikel.

NieuwsFilm

meest populair