Celebrity

Anne Hathaway geeft blanke mensen de schuld van strenge anti-abortuswet

Met de onnodige en vermijdbare dood van vele vrouwen in het vooruitzicht.

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Het aannemen van een strikte anti-abortuswet in de Amerikaanse staat Alabama heeft meerdere bekendheden in opstand doen komen. Deze gaat pas over een half jaar in, maar weet nu al aardig wat mensen boos te maken. Vrouwen mogen nu in Alabama geen abortus meer plegen na de achtste week van de zwangerschap. Zelfs niet als er sprake is van incest of verkrachting. Wel als het leven van de zwangere vrouw in gevaar is. Artsen die de behandeling alsnog uitvoeren kunnen achter slot en grendel geplaatst worden.

Via sociale media liet The Hustle-ster Anne Hathaway weten dat ze de strijd nog niet opgegeven heeft. "Ja, de anti-abortus beweging draait voornamelijk om het beheersen van de lichamen van vrouwen met als uitgangspunt (voor velen serieus) het redden van levens," begint de 36-jarige Amerikaanse. "En ja, deze wet is grotendeels het werk van blanke mannen, ondanks dat blanke vrouwen de wet hebben gesteund en een blanke vrouw deze heeft goedgekeurd."

Onnodig
Hathaway vertelt verder dat mensen die zich tegen de wet verzetten ook de medeplichtigheid van de blanke vrouwen bekend moeten maken. "Zij hebben dit afschuwelijke moment mogelijk gemaakt," vervolgt Hathaway. "En vergis je niet, dit zal leiden naar de onnodige en vermijdbare doden van vrouwen, waarvan een buitensporige aantal uit armen en zwarten zal bestaan. Spreek luider. Daag op. Geef niet op."

Trump
De vijand van vele bekendheden uit Hollywood - de Amerikaanse president Donald Trump - lijkt het gedeeltelijk eens te zijn met hun visie. Via Twitter sprak hij zijn gedachten uit: "Zoals de meeste mensen wel weten, en voor degene die het graag willen weten, ben ik ontzettend pro-life. Op drie uitzonderingen na: verkrachting, incest en het beschermen van het leven van de moeder. Hetzelfde standpunt als Ronald Reagan."

nieuwslaatste nieuws

meest populair