Algemeen

Dan Aykroyd wil serie over 'Ghostbusters' op de middelbare school

Hij heeft het idee aangeboden bij regisseur Jason Reitman en is er zelf erg enthousiast over.

door Arjen Rooseboom om 05:00 in Algemeen
Wereldwijd kijken fans van de Ghostbusters-films met spanning uit naar het komende vervolg dat verder gaat na de eerste twee delen. Er zijn nog steeds grote ambities om de franchise uit te breiden en Dan Aykroyd heeft talloze ideeën daarvoor, inclusief een prequel die de karakters van hemzelf, Bill Murray en wijlen Harold Ramis mee terug gaat nemen naar hun middelbare schooltijd.

De acteur (66) heeft een volledig script klaarliggen voor Ghostbusters High, waarin de originele personages Peter Venkman, Raymond Stantz en Egon Spengler elkaar voor het eerst in 1969 ontmoeten als tienerscholieren in New Jersey. Volgens hem kan het concept zowel werken voor een televisieserie alsmede een nieuwe speelfilm.

Aangezien de eerste film dan hierop aansluit, is nog onduidelijk waar het over moet gaan. Tenslotte stuit het trio pas in de openingsscène uit 1984 voor het eerst op een geest, dus daarvoor hebben ze nog niet veel met spoken te maken gehad. Wel zou hun centrale rol voor de fans een pluspunt kunnen zijn. In het komende vervolg keren diverse oud-castleden terug, maar het verhaal draait niet (meer) om hen.

TV de meest logische keuze
Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we op lange termijn een pilot voor een televisieserie verwachten. Naast het komende vervolg staan nog twee films op de agenda en Aykroyd ziet Ghostbusters High als grande finale. Maar het kan natuurlijk ook dat Ghostbusters 3 jammerlijk faalt en de plannen redelijk snel weer in de prullenbak verdwijnen, wat eerder al in 2016 met de vrouwelijke reboot gebeurde.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Alles om hun pensioen te regelen die mannen.

Sunspot

Avatar

Mwa, weet niet.

Toch liever gewoon een 'old men' Ghostbusters film, zal dan helaas zondeer Ramis moeten.

maar goed, kan ook shots laten zien van vroeger, een eerbetoon in de film.

Dan moet er wel iemand bij denk

nieuwslaatste nieuws

meest populair