Algemeen

Regisseur Guy Ritchie geheel niet blij met alle kritiek op zijn Genie in 'Aladdin'

Hij was niet zo blij met alle kritiek die het internet uitspuwde over de nieuwe versie van het personage.

door Steven van der Vegt om 16:59 in Algemeen
De promotie van de nieuwe verfilming van Aladdin kende een moeilijke start. In de eerste promotiefoto's werd het internet kwaad omdat de Genie, dit keer gespeeld door Will Smith, niet blauw was. Toen het eerste videomateriaal van Will Smith als een blauwe Genie verscheen, werd het internet wederom kwaad. Dit keer omdat het er slecht uit zou zien. Guy Ritchie, de regisseur van de film, zag het met lede ogen aan.

Het blijft dan ook een moeilijke taak, van een animatiefilm een variant in live-action maken, zeker wanneer het origineel zo populair is. De moeilijkste taak voor deze nieuwe variant van Aladdin was echter om een vervanger te zoeken voor Robin Williams. De overleden acteur speelde het zeer geliefde personage van de Genie in het origineel. Moeilijke schoenen om te vullen voor Will Smith, maar ook voor de maker van de film.

Wennen aan internetreacties
Guy Ritchie (The Man From U.N.C.L.E., Sherlock Holmes) moest er toch even aan wennen. "Er was een hele hetze omtrent Sonic The Hedgehog en Genie. Alles wordt uitvoerig bekritiseerd tegenwoordig. Ik groeide op in een tijdperk zonder internet, ik zal hier nog aan moeten wennen." Bij de eerste beelden bleek de CGI voor Genie ook nog niet af te zijn, iets dat bij een latere trailer al wat opgelost was. Toen waren de reacties al wat milder. "Ik kreeg zelfs verontschuldigingen van mensen die eerst zo kritisch waren. Dat zie je niet vaak in dat wereldje. We zijn tenminste weer waar we willen zijn met de promotie."

Aladdin is vandaag in de bioscoop. Hopelijk hebben ze de CGI voor Genie imiddels dan ook klaar!7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

Heel hordes van mensen die het als hobby hebben overal maar aanstoot aan te nemen op Internet.
Veelal verveelde lui die niets beters te doen hebben dan maar klagen via diverse sociale media.
Het zal je hobby maar zijn....en triest is dat men er nog aan toegeeft ook ...meestal

Darthmar

Avatar

De vraag die Disney en Ritchie zich hadden moeten afvragen is: Zitten de mensen wel te wachten op deze versie van hun geliefde tekenfilm.
Ik geef het toe. Ik ben naar Beauty and the Beast geweest en het was een goede film maar het was bijna een 1 op 1 kopie van de tekenfilm en daarom voegde het niks toe.

McKelly

Avatar

Ik snap niet helemaal waarom je beelden naar buiten brengt terwijl ze nog niet af zijn. Dan vraag je er toch om? Of zal de studio beelden hebben geëist? (geen idee hoe dat proces gaat)

Master Of Films

Avatar

De moeilijkste taak voor deze nieuwe variant van Aladdin was echter om een vervanger te zoeken voor Robin Williams. De overleden acteur speelde het zeer geliefde personage van de Genie in het origineel. Moeilijke schoenen om te vullen voor Will Smith, maar ook voor de maker van de film.
Het was geen publiek geheim dat Ron Clements & John Musker vanaf het begin van Aladdin productieproces Robin Williams in gedachten hadden voor Genie. Robin had toen nog niet getekend voor zijn stemcontract, laat staan dat hij er iets vanaf wist. Eric Goldberg maakte een test animatie met een geluidstrack van een Robin Williams stand up show. Dat lieten ze aan Robin zien en de rest is geschiedenis.

Kortom Genie = Robin Williams, mede bepaald door Ron Clements, John Musker & Eric Goldberg. En dan vraagt Guy Ritchie zich af waarom er zoveel kritiek is op o.a. Genie. Die gast weet niet eens wat de basis is van een karakter.

Guy Ritchie "Ik groeide op in een tijdperk zonder internet, ik zal hier nog aan moeten wennen"
Voor de goede orde. Met Windows 95 dat uitkwam in 1995 werd Internet Explorer v1 beschikbaar gesteld via Microsoft Plus. Netscape Navigator was nog eerder. Google Chrome bestaat al sinds 2008. YouTube bestaat als sinds 2005. IMDb bestaat als sinds 1990 op Usenet en verhuisde naar de bekende world wide web sinds 1993. Amazon begon midden jaren 90 als online boekenwinkel. Met de komst van DVD eind jaren 90 werden er ook films verkocht. Ebay bestaat ook al sinds midden jaren 90. Netflix begon in 1998 als een online DVD Videoland. Uiteraard werden DVD's fysiek via de post verstuurd, nadat je een order online had geplaatst.
Recent kunnen we wel Ghostbusters 2016 nog aanwijzen voor internet kritieken.

Dat je niet opgroeide in een tijdperk zonder "vul in", wil niet zeggen dat je als "oude man" nog steeds je kop in het zand moet gaan steken. Zowel Guy als de promotie afdeling van Aladdin wonen nog steeds in een ivoren toren.

CaptainCab

Avatar

@McKelly Elke trailer wordt opgebouwd uit beelden die nog niet af zijn. Films zijn zo ver voor verschijningsdatum nu eenmaal nog niet klaar. Visuele effecten hebben rendertijd nodig om er op hun best uit te zien. De finale kleurencorrectie vindt pas plaats als de edit een lock is. Etc.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Kan hem geen ongelijk geven. Sinds het internet alomtegenwoordig is, is cynisme dat ook. Bijzonder hatelijke evolutie. Resultaten afwachten kan niet meer en elke halfbakken mening wordt te grabbel gegooid. Ik vraag me dikwijls af hoe dit soort moderne films ontvangen zouden zijn in de ‘eenvoudiger’ jaren ‘80 of ‘90. Of de negativiteit ook zo groot had geweest. En omgekeerd ook. Als hetgeen wij ‘klassiekers’ noemen nu gemaakt zouden worden, wat de ontvangst zou zijn.

Met kritiek op zich is niks mis, maar zoals het er tegenwoordig aan toe gaat begrijp ik soms niet dat filmmakers nog de tijd en moeite willen investeren in hun films wetende dat ze zich 9 kansen op de 10 een ongefundeerde shitstorm over zich heen krijgen. Je kan gewoon niks meer goed doen tegenwoordig.

davey1981

Avatar

Heb Aladdin gister gezien en totaal niet gestoord aan Will Smith/Genie. Sterker nog, hij maakte de zaal vaak aan het lachen. Ook de tijger is mooi gedaan)
Yasmin kan prima zingen, en heeft ook een eigen (nieuw) solo nummer.

NieuwsFilm

meest populair