Regisseur Guy Ritchie geheel niet blij met alle kritiek op zijn Genie in 'Aladdin'

Hij was niet zo blij met alle kritiek die het internet uitspuwde over de nieuwe versie van het personage.

De promotie van de nieuwe verfilming van Aladdin kende een moeilijke start. In de eerste promotiefoto's werd het internet kwaad omdat de Genie, dit keer gespeeld door Will Smith, niet blauw was. Toen het eerste videomateriaal van Will Smith als een blauwe Genie verscheen, werd het internet wederom kwaad. Dit keer omdat het er slecht uit zou zien. Guy Ritchie, de regisseur van de film, zag het met lede ogen aan.

Het blijft dan ook een moeilijke taak, van een animatiefilm een variant in live-action maken, zeker wanneer het origineel zo populair is. De moeilijkste taak voor deze nieuwe variant van Aladdin was echter om een vervanger te zoeken voor Robin Williams. De overleden acteur speelde het zeer geliefde personage van de Genie in het origineel. Moeilijke schoenen om te vullen voor Will Smith, maar ook voor de maker van de film.

Wennen aan internetreacties
Guy Ritchie (The Man From U.N.C.L.E., Sherlock Holmes) moest er toch even aan wennen. "Er was een hele hetze omtrent Sonic The Hedgehog en Genie. Alles wordt uitvoerig bekritiseerd tegenwoordig. Ik groeide op in een tijdperk zonder internet, ik zal hier nog aan moeten wennen." Bij de eerste beelden bleek de CGI voor Genie ook nog niet af te zijn, iets dat bij een latere trailer al wat opgelost was. Toen waren de reacties al wat milder. "Ik kreeg zelfs verontschuldigingen van mensen die eerst zo kritisch waren. Dat zie je niet vaak in dat wereldje. We zijn tenminste weer waar we willen zijn met de promotie."

Aladdin is vandaag in de bioscoop. Hopelijk hebben ze de CGI voor Genie imiddels dan ook klaar!



NieuwsFilm

meest populair