The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Saving the world never goes out of style

Henry Cavill en Armie Hammer bundelen de krachten in deze stijlvolle, doch ietwat oppervlakkige 60’s-revival.
play

6,6 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
116 Min Verenigde Staten

The Man From U.N.C.L.E. is gebaseerd op een tv-serie uit de jaren '60 en gaat over een Amerikaanse en Russische spion die beide werkten voor een bureau getiteld United Network Command for Law and Enforcement. Cooper moet de rol gaan spelen van Amerikaanse spion Napoleon Solo. Voor de rol van de Rus Illya Kuryakin worden namen als Joseph Gordon-Levitt, Ryan Gosling en Alexander Skarsgard in het geruchtencircuit genoemd.

Regie
Guy Ritchie
Cast
Hugh Grant, Henry Cavill, Alicia Vikander, Armie Hammer, Jared Harris, Elizabeth Debicki, Christian Berkel, Sylvester Groth, Luca Calvani, Misha Kuznetsov, Marianna Di Martino, Julian Michael Deuster, Andrea Cagliesi, Guy Williams, Riccardo Calvanese.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 55.228.687
Release
14.08.2015
Release NL
20.08.2015
Release DVD
08.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Ritchie | Cast: Henry Cavill (Napoleon Solo), Armie Hammer (Illya Kuryakin), Elizabeth Vikander (Gaby Teller), Elizabeth Debicki (Victoria Vinciguerra), Luca Calvani (Alexander) Hugh Grant (Waverly), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2015

Sinds het succes van zijn beide Sherlock Holmes-verfilmingen, lijkt Guy Ritchie de aangewezen regisseur om reboots uit te laten groeien tot nieuwe franchises. Vanaf volgend jaar zal de Britse regisseur de legende van Koning Arthur nieuw leven inblazen in een reeks van mogelijk zes films, maar eerst geeft Ritchie nog een opzetje voor de terugkeer van The Man From U.N.C.L.E., naar de gelijknamige spionageserie uit de jaren zestig. Aan de tot nu toe wat tegenvallende prestaties aan de Amerikaanse kassa te zien, is het nog maar de vraag of de mannen van U.N.C.L.E. op net zoveel vervolgen mogen rekenen als dat Warner Bros. voor de ridders van de ronde tafel in gedachten heeft, maar als zomers tussendoortje weet The Man From U.N.C.L.E. prima te vermaken.

In de Koude Oorlog gesitueerde actiekomedie bundelt de Amerikaanse CIA-agent Napoleon Solo de krachten met zijn Russische tegenhanger van de KGB, Illya Kuryakin. Indertijd een vrij ongebruikelijk uitgangspunt, aangezien de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie niet bepaald de beste maatjes waren. Geheel verassend is het dus niet dat de twee hoofdrolspelers aan het begin van de film nog als vijanden tegenover elkaar staan. Tijdens een actierijke openingsscène aan weerskanten van de Berlijnse muur weet Solo samen met de aantrekkelijke automonteur Gaby te ontkomen van zijn Russische belager. Aangezien de brunette als dochter van een vermiste kernwetenschapper de enige aanwijzing is naar een potentieel wereldbedreigend complot, besluiten de geheime diensten tijdelijk de handen ineen te slaan en hun twee beste agenten samen op de zaak te zetten.

videotrailers & clips

alle artikelen (23)

The Man from U.N.C.L.E. Nieuwsberichten

The Man from U.N.C.L.E.

acties