Algemeen

Regisseur gevonden voor nieuwe Stephen King-verfilming 'The Long Walk'

New Line wandelt vrolijk door naar zijn volgende horrorsucces.

door Jeffrey Kouters om 07:19 in Algemeen
New Line Cinema heeft een regisseur gevonden voor zijn verfilming van Stephen Kings boek The Long Walk (in Nederland uitgegeven onder de titel De marathon).

New Line Cinema heeft de Noorse filmregisseur André Øvredal ingehuurd voor zijn nieuwe horrorprent The Long Walk, een verfilming van Stephen Kings gelijknamige boek dat in 1979 verscheen. Eerder was Øvredal onder meer verantwoordelijk voor The Autopsy of Jane Doe (2016). Later dit jaar verschijnt zijn volgende project Scary Stories to Tell in the Dark, een film die wordt geproduceerd door Guillermo del Toro.

Over The Long Walk
The Long Walk gaat over een jaarlijkse marathon waaraan honderd tienerjongens meedoen. De deelnemers moeten zo lang mogelijk een minimumsnelheid van vier mijl per uur aanhouden. Zakken ze daaronder of overtreden ze een andere regel, dan volgt een waarschuwing. Na drie waarschuwingen word je doodgeschoten. Dit net zolang totdat er één iemand overblijft. De winnaar krijgt alles wat hij wil voor de rest van zijn leven. King schreef het boek overigens onder zijn pseudoniem Richard Bachman.

Geen Frank Darabont
Eerder had filmmaker Frank Darabont (The Mist, The Green Mile) de filmrechten van The Long Walk in handen. Hij wilde er een lowbudgetfilm van maken. Darabont is niet bij dit nieuw aangekondigde project betrokken.

Het is nog niet bekend wanneer The Long Walk in de bioscoop verschijnt.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

abon

Avatar

Ooit als tiener de omnibus 4 x Stephen King gelezen , de verhalenbundel geschreven onder pseudoniem Richard Bachman. Met verhalen als 'Rage' (nu niet meer uitgebracht wegens de associatie met de vele schietpartijen op scholen in Amerika waarbij bij enkele schutters ook een kopie van dit boek in de kluisjes of thuis waren gevonden. In deze bundel zat ook 'vlucht naar de top' waar later de film 'The Running Man' op gebaseerd was. 'De marathon' ( The long walk) die nu verfilmd gaat worden maakte toen veel indruk op mij. Ik heb altijd al gedacht dat die vertelling zich uitstekend zou verlenen voor een verfilming. Ik ben heel benieuwd, al gebiedt gezegd te worden dat ik liever Frank Darabont aan het roer had gezien. Voor wie het verhaal 'de marathon' niet gelezen heeft kan ik aanraden dat alsnog te doen.

timdekw

Avatar

Ik ben nu nog The Stand aan het lezen en dan moet ik hierna nog Ogen van de Draak en Dr. Sleep lezen en dan zal ik daarna 4x Stephen King gaan lezen oké? Niet bij te houden al die boekverfilmingen!

Goku32

Avatar

Wow dat is niet normaal, maar klinkt wel interessant vind ik

NieuwsFilm

meest populair