Celebrity

'Harvey Weinstein treft mega-schikking met slachtoffers misbruik'

De gevallen Hollywoodproducent treft een voorlopige schikking van 44 miljoen dollar.

door Jeffrey Kouters om 12:02 in Celebrity
Voormalig filmproducent Harvey Weinstein zou een voorlopige schikking hebben getroffen met zijn slachtoffers, het voormalige bestuur van zijn productiebedrijf The Weinstein Company en de openbaar aanklager van New York, zo meldt de Wall Street Journal. In totaal zou het gaan om een bedrag van zo'n 44 miljoen dollar.

Een nieuwe ontwikkeling in de misbruikzaak tegen Harvey Weinstein. De gevallen Hollywoodproducent wordt door vele vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Nu is er vermoedelijk een schikking getroffen in de civiele zaak die de openbaar aanklager van New York had aangespannen tegen Weinstein en het voormalige bestuur van The Weinstein Company. Het bestuur zou een onveilige werksituatie hebben gecreëerd voor het personeel.

Miljoenenschikking
De Wall Street Journal meldt dat er in totaal zo'n 44 miljoen dollar met de deal gemoeid is. Het grootste deel van dat geld is bedoeld als schadevergoeding en afkoopsom voor Weinsteins slachtoffers. Daarnaast ontvangen de voormalige bestuurscollega's van Weinstein 14 miljoen dollar ter compensatie van de juridische kosten die zij hebben moeten maken.

Wordt vervolgd
Er lopen naast deze civiele zaak ook nog verschillende strafzaken tegen Weinstein. In september moet hij daarvoor weer in de rechtbank verschijnen. Ruim tachtig vrouwen beschuldigden de oud-filmproducent van seksueel misbruik en wangedrag. Weinstein heeft zelf tot op heden alle aantijgingen ontkend.

nieuwslaatste nieuws

meest populair