Celebrity

'Harvey Weinstein treft mega-schikking met slachtoffers misbruik'

De gevallen Hollywoodproducent treft een voorlopige schikking van 44 miljoen dollar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 12:02 in Celebrity
Voormalig filmproducent Harvey Weinstein zou een voorlopige schikking hebben getroffen met zijn slachtoffers, het voormalige bestuur van zijn productiebedrijf The Weinstein Company en de openbaar aanklager van New York, zo meldt de Wall Street Journal. In totaal zou het gaan om een bedrag van zo'n 44 miljoen dollar.

Een nieuwe ontwikkeling in de misbruikzaak tegen Harvey Weinstein. De gevallen Hollywoodproducent wordt door vele vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Nu is er vermoedelijk een schikking getroffen in de civiele zaak die de openbaar aanklager van New York had aangespannen tegen Weinstein en het voormalige bestuur van The Weinstein Company. Het bestuur zou een onveilige werksituatie hebben gecreëerd voor het personeel.

Miljoenenschikking
De Wall Street Journal meldt dat er in totaal zo'n 44 miljoen dollar met de deal gemoeid is. Het grootste deel van dat geld is bedoeld als schadevergoeding en afkoopsom voor Weinsteins slachtoffers. Daarnaast ontvangen de voormalige bestuurscollega's van Weinstein 14 miljoen dollar ter compensatie van de juridische kosten die zij hebben moeten maken.

Wordt vervolgd
Er lopen naast deze civiele zaak ook nog verschillende strafzaken tegen Weinstein. In september moet hij daarvoor weer in de rechtbank verschijnen. Ruim tachtig vrouwen beschuldigden de oud-filmproducent van seksueel misbruik en wangedrag. Weinstein heeft zelf tot op heden alle aantijgingen ontkend.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

44 miljoen is wisselgeld voor hem.

chazillionair28

Avatar

hahahahahah. Jezus, dat hele metoo gebeuren is dus gebaseerd op " ik ben verkracht, geef me wat losgeld ". Elk persoon die nu komt met ik ben verkracht et cetera krijgt vanaf nu de wind van voren :').

Ereptile

Avatar

Erg jammer dit. Dus als hij betaalt, dan ontkomt hij aan een rechtzaak... Dus als je rijk bent mag je verkrachten en de dader betalen. Als die vrouwen echt het slachtoffer zijn dat ze beweren te zijn, dan doet geld hen niets en zorgen ze er voor dat de verkrachter de bak in gaat!

Scheerzeep

Avatar

@Ereptile

Hij wordt strafrechtelijk nog vervolgd - naast deze civiele procedure.

Goku32

Avatar

Hahaha die weinstein denk ik geef die vrouwen maar een paar miljoen. Dan ben ik er vanaf teminsten. Dan kan ik weer een volgende blik vrouwen aanranden.

Moviemagic

Avatar

Zouden er ook nog gradaties aan zitten aan die prijzenpot? Bijvoorbeeld:
1. Kijken naar kont = 100 dollar vangen
2. Kont of borsten aanraken = 2000 dollar
3. Mondeling massage = 500.000 dollar
4. Inwendige massage = 1.000.000 dollar

nieuwslaatste nieuws

meest populair