Algemeen

Releasedatum 'Sonic the Hedgehog' uitgesteld na uitgebreide kritiek van fans

Sonic zoeft straks met een nieuw uiterlijk de bioscoop in.

door Corneel Vanfleteren om 10:57 in Algemeen
Toen de trailer van Sonic the Hedgehog verscheen, was niemand enthousiast over Sonics uiterlijk. De Sonic-fans niet, de filmliefhebbers niet, de bedenker van Sonic niet. Regisseur Jeff Fowler beloofde dat het design zou worden aangepast. En die aanpassing heeft, zo blijkt nu, tijd nodig.

Fowler maakte via Twitter bekend dat Sonic the Hedgehog in de V.S. pas drie maanden later zal verschijnen, de releasedatum schoof op van 8 november 2019 naar 14 februari 2020, Valentijnsdag. Binnen die tijd kunnen de teams die instaan voor de visuele effecten nog aan het uiterlijk van Sonic sleutelen. Veel kritiek was er voor het gezicht en de ogen, die minder leken op het klassieke gamefiguurtje van SEGA. De fans hopen nu dat Sonic een herkenbaarder uiterlijk krijgt. De regisseur vraagt daarvoor vooral tijd. "We nemen iets meer tijd om Sonic precies goed te krijgen", tweette hij.
Handschoenen
Wat er waarschijnlijk al verandert, zijn de iconische handschoenen van Sonic. Die had hij in de trailer niet meer aan, maar ze doken wel op in het plaatje dat Fowler tweette. Dat is ook Ben Schwartz, die de stem van Sonic inspreekt, niet ontgaan. Hij tweette op zijn beurt dan ook: "Is dat een handschoen die ik daar zie?". De rest van de veranderingen zullen fans allicht pas zien bij een volgende trailer.

Een nieuwe verschijningsdatum voor Nederland is er nog niet, maar we kunnen Sonic the Hedgehog dus later verwachten dan de oorspronkelijke datum, 30 januari 2020. Naast Sonic zelf is het vooral uitkijken naar Jim Carrey, die aartsvijand Dr. Robotnik speelt en daarmee weer in een komische rol te zien is. Ook James Marsden en Tika Sumpter spelen mee.

Bekijk hieronder de trailer, en oordeel vooral zelf of de filmmakers er goed aan doen toch nog even verder te werken.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

een heel erg mooie beslissing! zo respecteer je de fans en de videogames!

Shifty777

Avatar

Ondanks dat ik het ontwerp noch de rest van de trailer er niet goed uit vond zien, vind ik dat je als regisseur een bewuste keuze maakt in dit proces en daar ook achter moet blijven staan. Fans hebben tegenwoordig over alles iets te klagen, als je telkens gaat buigen is er geen houden meer aan.

CaptainCab

Avatar

Gaat weing aan de kwaliteit oplossen, het design is slechts een van de problemen die de trailer liet zien. Vraag me af wat ze überhaupt aan het design kunnen aanpassen. De proporties kunnen al niet anders, tenzij het een gigantische sonic wordt, want zodra de ogen op een andere plaats staan, kijken alle acteurs naar niks.

GreenHornet

Avatar

Ze Kunnen beter samenwerken met de makers van detective Pika

Master Of Films

Avatar

Shifty777 "Ondanks dat ik het ontwerp noch de rest van de trailer er niet goed uit vond zien, vind ik dat je als regisseur een bewuste keuze maakt in dit proces en daar ook achter moet blijven staan. Fans hebben tegenwoordig over alles iets te klagen, als je telkens gaat buigen is er geen houden meer aan."
Aan de andere kant is het nieuwe ontwerp oneerbiedig tegenover Yasuhara, Naka en Ōshima. Verder hebben de filmmakers met deze ontwerp helemaal niks van Sonic begrepen. Sonic draagt witte handschoenen, maar in de trailer zien we dat het geen handschoenen zijn. Waarom is dat vacht geworden?

Fans hebben in dit geval van Sonic wel degelijk recht op klagen, omdat de filmmakers zo een geliefde en wel bekende figuur naar de klote te helpen. Niet alleen de fans hebben kritiek, ook mensen van SEGA zijn niet blij met het ontwerp
Dit is zo'n uiterst geval waarvan de regisseur zich wel moet gaan aantrekken van kritiek.

Goku32

Avatar

Terecht echt heel goed dat ze hebben geluisterd naar de fans van sonic. Want nu word de film gemaakt zoals het moet zijn. Toppie

Ereptile

Avatar

Ik snap het punt van Shifty, maar in dit geval kwam de kritiek van zo veel kanten dan ze eigenlijk weinig keus hadden.

Wat mij dan wel stoort, is dat ze in het begin wel dachten van "oh, dit design is prima voor live-action". Is er dan niemand geweest die zich tijdens de conceptfase al aangaf dat ze de verkeerde kant op gingen?!

Master Of Films

Avatar

Ereptile "Ik snap het punt van Shifty,"
Ja, maar om iedere keer een kant te kiezen voor een filmmaker gaat mij ook te ver. Filmmakers zijn ook mensen en soms maken die mensen ook verkeerde keuzes (bewust of onbewust).
Uiteraard hebben fans altijd wel wat te klagen. Dat wordt helaas erg negatief overschaduwd door het zeikcultuur (wat men beleeft op het internet).

Maar feedback moet toch kunnen Terecht/onterecht/positief/negatief. Wellicht dat filmmakers er iets mee kunnen doen of helemaal niks. Maar om nou te zeggen dat een filmmaker achter zijn/haar keuze moet blijven staan klinkt meer als "een zwart-wit ivoren toren in een bubbel" kreet. Er moet ook ruimte zijn voor uitzonderingen en andere interpretaties.

Persoonlijk kijk ik naar beide kanten. In het geval van Sonic geef ik de "zeurende" fans wel gelijk. Deze design ziet er niet uit als Sonic. Blij dat Jeff Fowler het serieus neemt om het anders aan te pakken. Hierbij is uitstel van de film ook goed nieuws dat (hopelijk) de Sonic redesign ten goede komt.

Ereptile "maar in dit geval kwam de kritiek van zo veel kanten dan ze eigenlijk weinig keus hadden."
Inclusief de mensen van SEGA Smiley face

Filmziener

Avatar

De releasedatum wordt uitgesteld? De releasedatum wordt verschoven of de film wordt uitgesteld.

NieuwsFilm

meest populair