Releasedatum 'Sonic the Hedgehog' uitgesteld na uitgebreide kritiek van fans

Sonic zoeft straks met een nieuw uiterlijk de bioscoop in.

Toen de trailer van Sonic the Hedgehog verscheen, was niemand enthousiast over Sonics uiterlijk. De Sonic-fans niet, de filmliefhebbers niet, de bedenker van Sonic niet. Regisseur Jeff Fowler beloofde dat het design zou worden aangepast. En die aanpassing heeft, zo blijkt nu, tijd nodig.

Fowler maakte via Twitter bekend dat Sonic the Hedgehog in de V.S. pas drie maanden later zal verschijnen, de releasedatum schoof op van 8 november 2019 naar 14 februari 2020, Valentijnsdag. Binnen die tijd kunnen de teams die instaan voor de visuele effecten nog aan het uiterlijk van Sonic sleutelen. Veel kritiek was er voor het gezicht en de ogen, die minder leken op het klassieke gamefiguurtje van SEGA. De fans hopen nu dat Sonic een herkenbaarder uiterlijk krijgt. De regisseur vraagt daarvoor vooral tijd. "We nemen iets meer tijd om Sonic precies goed te krijgen", tweette hij.




Handschoenen
Wat er waarschijnlijk al verandert, zijn de iconische handschoenen van Sonic. Die had hij in de trailer niet meer aan, maar ze doken wel op in het plaatje dat Fowler tweette. Dat is ook Ben Schwartz, die de stem van Sonic inspreekt, niet ontgaan. Hij tweette op zijn beurt dan ook: "Is dat een handschoen die ik daar zie?". De rest van de veranderingen zullen fans allicht pas zien bij een volgende trailer.

Een nieuwe verschijningsdatum voor Nederland is er nog niet, maar we kunnen Sonic the Hedgehog dus later verwachten dan de oorspronkelijke datum, 30 januari 2020. Naast Sonic zelf is het vooral uitkijken naar Jim Carrey, die aartsvijand Dr. Robotnik speelt en daarmee weer in een komische rol te zien is. Ook James Marsden en Tika Sumpter spelen mee.

Bekijk hieronder de trailer, en oordeel vooral zelf of de filmmakers er goed aan doen toch nog even verder te werken.



NieuwsFilm

meest populair