Celebrity

Moby door het stof: 'Ik had relatie met Natalie Portman niet moeten onthullen'

Hij blijft echter achter zijn verhaal staan.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
De Amerikaanse muzikant Richard Melville Hall (beter bekend als Moby) probeert zichzelf met pijn en moeite uit de nesten te helpen nadat hij eerder onthulde een korte relatie te hebben gehad met actrice Natalie Portman. Moby (53 jaar) beweert in zijn biografie Then It Fell Apart dat ze in 2001 elkaar op het oog hadden. Portman (37 jaar) was toen net achttien geworden, wat sommige mensen griezelig vinden gezien het leeftijdsverschil tussen de twee. De openbaring van Moby wordt nu van alle kanten bestookt met kritiek. Dit tracht hij recht te zetten met een verontschuldiging.

Hoewel de Amerikaan zijn beweringen niet terugneemt, erkent hij wel dat het bekendmaken van zijn verhaal ongepast is. "Nu er enige tijd is verstreken ben ik gaan beseffen dat het kritiek dat ik gekregen heb - rond Natalie in mijn boek - geldig is," begint Moby. "Ook erken ik dat het ontzettend onachtzaam van mij was om haar vooraf niet in te lichten over haar vermelding in het boek. Ook was het gedachteloos van mij om haar reactie niet volledig te respecteren."

Daten
Moby beschrijft in zijn biografie dat Portman met hem flirtte na een optreden, maar de actrice herinnert het zich anders. Via Harper's Bazaar zei ze: "Het verraste me om te horen hoe hij onze korte tijd samen omschreef als daten, want zoals ik het mij herinner was hij een oudere man die griezelig deed toen ik net afgestudeerd was. Hij zei dat ik twintig was. Dat was ik absoluut niet. Ik was een tiener, net achttien geworden. Dat hij dit verhaal heeft gebruikt om zijn boek te verkopen vind ik behoorlijk verontrustend."

Ongemak
Na Portman's commentaar schoot Moby in de verdediging en zei o.a. dat het de feiten niet zou veranderen. Nu krabbelt hij ietwat terug: "Ik heb veel bewondering voor Natalie, haar intelligentie, creativiteit en het opkomen voor dierenrechten. En ik haat het dat ik haar en haar familie mogelijk ongemak heb toegebracht," aldus Moby.

Verantwoordelijkheid
De muzikant eindigt zijn verhaal op Instagram dat hij iedereen in zijn boek met waardigheid en respect heeft behandeld. Hij biedt hierbij niet alleen aan Portman zijn excuses, maar aan iedereen waarvan hij hun deelname in het boek niet vroegtijdig heeft onthuld. Ook geeft Moby toe dat hij tijdens hun ontmoeting anders had moeten handelen. "Ik accepteer dat - gezien het leeftijdsverschil van bijna veertien jaar - ik absoluut met meer verantwoording en respect had moeten optreden toen ik en Natalie elkaar voor het eerst ontmoeten, twintig jaar geleden."

Dit bericht bekijken op Instagram

As some time has passed I've realized that many of the criticisms leveled at me regarding my inclusion of Natalie in Then It Fell Apart are very valid. I also fully recognize that it was truly inconsiderate of me to not let her know about her inclusion in the book beforehand, and equally inconsiderate for me to not fully respect her reaction. I have a lot of admiration for Natalie, for her intelligence, creativity, and animal rights activism, and I hate that I might have caused her and her family distress. I tried to treat everyone I included in Then It Fell Apart with dignity and respect, but nonetheless it was truly inconsiderate for me to not let them know before the book was released. So for that I apologize, to Natalie, as well as the other people I wrote about in Then It Fell Apart without telling them beforehand. Also I accept that given the dynamic of our almost 14 year age difference I absolutely should've acted more responsibly and respectfully when Natalie and I first met almost 20 years ago. Moby

Een bericht gedeeld door moby xⓋx (@moby) opNieuwsFilm

meest populair