Makers 'Solo: A Star Wars Story' reageren op fanatieke oproep tot een sequel

De fans willen een tweede deel, zien de Star Wars-bazen dat ook zitten?

Solo: A Star Wars Story was een behoorlijke flop, maar de film heeft toch een aantal fans. Zij zien nieuwe avonturen van een jonge Han Solo wel zitten en lanceerden een campagne. De makers van de film reageren positief op die ideeën.

De Solo-fans lanceerden op Twitter de hashtag #MakeSolo2Happen, om producent Kathleen Kennedy en Disney duidelijk te maken dat er animo is voor een tweede deel. Voorlopig geen reactie van de grote bazen, wél van regisseur Ron Howard, die een lachende smiley tweette. Een uitgebreidere reactie kwam er van schrijver Jon Kasdan. "Meer dan dankbaar voor en aangewakkerd door de #MakeSolo2Happen-energie op Twitter vandaag. Het betekent veel voor iedereen die er bij betrokken was en jullie enthousiasme maakt het mogelijk voor ons om ervoor te blijven pleiten! Want, de Maker weet het, er is een oorlogsverhaal dat plaats vindt in een Galaxy Far Far Away dat nog verteld moet worden.", schreef hij.

Getekende contracten
Onder anderen Alden Ehrenreich, die de jonge Han Solo speelde, en Donald Glover (Lando) hebben hun handtekening gezet onder een contract voor een tweede film. Vanuit dat opzicht lijkt een vervolg mogelijk, en zoals Kasdan aangaf, is er ook geen gebrek aan inspiratie. Maar Solo was wel de film die Disney deed besluiten voorlopig te stoppen met Star Warsfilms die rond één bepaald (neven)personage draaien, en na de sequel-trilogie een adempauze in te lassen.

Als de makers van Solo Disney-baas Bob Iger al kunnen overhalen om een sequel te maken, dan zal dat nog een tijdje duren. Na The Rise of Skywalker eind dit jaar, komt in 2022 vermoedelijk eerst de trilogie van Game of Thrones-schrijvers Benioff en Weiss, en ook Rian Johnson (The Last Jedi) werkt aan een trilogie. Solo staat daarmee erg laag op het prioriteitenlijstje, ondanks de hashtag en de fans.

NieuwsFilm

meest populair