Details over het gevecht van de eeuw in 'Godzilla vs. Kong'

Is het gevecht wel eerlijk?

Vanaf donderdag is Godzilla: King of the Monsters in de Nederlandse bioscopen te zien. De regisseur van de film, Michael Dougherty, heeft echter de laatste tijd niet stilgezeten. Hij schreef het script voor de nieuwe monsterfilm Godzilla vs. Kong, en weet dus precies hoe het gevecht gaat plaatsvinden.

Dougherty is zich bewust van het feit dat het gevecht op het eerste gezicht niet echt eerlijk lijkt. "Godzilla is een super monster met atomische superadem. Kong is alleen een groot monster. Maar: Kong is heel slim, veel slimmer dan Godzilla. Hij kan goed omgaan met objecten. Daarnaast was hij in Kong: Skrull Island nog maar een puber, nu is hij al wat ouder en wijzer geworden.

Daarnaast is Dougherty fan van een goed David tegen Goliath gevecht: "Ik ben wel van een goede underdog-battle. Je weet wel, zoals Rocky tegen Ivan Drago. Van die gevechten waarvan de uitkomst wel eens verrassender kan zijn dan je in eerste instantie denkt."

De reden dat de twee vechten, is nog wat vaag. Het enige wat Dougherty hier over kwijt wil: "de hoop is dat hun motivaties (storywise) gezond zijn en niet verzonnen.



Godzilla vs. Kong is in 2020 in de bioscoop te zien. Godzilla: King of the Monsters is deze donderdag al te zien!

NieuwsFilm

meest populair