Regisseur: floppen 'Solo: A Star Wars Story' komt o.a door Twitter-trollen

Regisseur: floppen 'Solo: A Star Wars Story' komt o.a door Twitter-trollen

Niet alles wat Star Wars heet verdient bakken met geld; dat is nu wel duidelijk.

Verleden jaar rond deze tijd verscheen na een hoop gedoe achter de schermen de Star Wars-prequel Solo: A Star Wars Story in de wereldwijde bioscoopzalen. Na een zeer redelijk ontvangst bleek de film financieel te floppen. Met een productiebudget van bijna $300 miljoen kwam de anthologiefilm niet verder dan een kleine $400 miljoen wereldwijd. De regisseur sprak over zijn film en het effect van de online trollen.

Regisseur Ron Howard, die gedurende de productie de regie overnam van Phil Lord en Christopher Miller, gaf tijdens de Happy Sad Confused Podcast aan dat hij blij is over het eindresultaat en speculeerde over de reden waarom de film het niet goed heeft gedaan.


"Natuurlijk wou ik dat de film het beter had gedaan, en voldaan had aan de financiële verwachten. Dus dat is teleurstellend. Waarom? Misschien komt het door het idee dat het te nostalgisch aanvoelt; teruggaan en een oorsprongsverhaal opnieuw bekijken van een geliefd personage is misschien niet waar de fans naar op zoek waren. Kijkend naar de openingsweekend, die groot was, [...] was de keuze teleurstellend voor de fans. Ik denk dan aan de hardcore fans. Het vertelt je iets over hoeveel mensen afwachten wat andere mensen ervan vinden en of het een film is die je niet mag missen."

Agressieve trollen
Vervolgens gaat Howard in op de mensen die lang voor de release de film online afkraakten. "De timing, een jonge Han Solo, negativiteit van de vorige film. Dat zijn misschien redenen. En wat trollen, zeker trollen. Een paar echt agressieve... Het was best interessant. Niet enorm, maar er gebeurde wel veel op Twitter. Ja, het was vooral merkbaar voorafgaand aan de release van de film."

Ondertussen is er de roep om een vervolg waar Lucasfilm ook zeker over na heeft gedacht. De FilmTotaal-recensent gaf Solo verleden jaar drie sterren.

NieuwsFilm

meest populair