Celebrity

Fans steunen uitgeputte Kit Harington en zamelen geld in voor goed doel

De Engelsman heeft zich bij een gezondheidskliniek aangemeld wegens persoonlijke problemen.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Ondanks de gemixte reacties die het allerlaatste seizoen van Game of Thrones gekregen heeft, bezit de succesvolle serie van HBO een hoop loyale fans. Met in het bijzonder de fans van hoofdrolspeler Kit Harington, die jarenlang de befaamde Jon Snow speelde. Wegens stress en emotionele uitputting heeft de 32-jarige Engelsman zich bij een wellnesscentrum gemeld, waar hij nu langer dan twee weken is. Om de acteur te steunen, en te bedanken voor het werk dat hij geleverd heeft, is er een inzamelactie begonnen die het favoriete, goede doel van Harington moet helpen.

Via de website van JustGiving wordt er getracht een bedrag van 50.000 pond op te brengen. Op het moment van schrijven moet er nog een kwart binnengehaald worden. De bedenkers van de campagne vertellen trots te zijn op Harington en willen hun dank tonen door geld op te halen voor het Engelse The Royal Mencap Society - een goed doel dat Harington al jaren steunt. Zij zetten zich in voor mensen met een leerstoornis.

Familie
Harington onthulde zijn steun voor het goede doel aan het begin van 2016. Hij legde uit: "Mijn neef Laurent is één van de 1.4 miljoen mensen met een leerprobleem in het Verenigd Koninkrijk. Ik weet, omdat ik met hem ben opgegroeid, dat zij dezelfde wensen en dromen voor hun levens hebben, net als alle andere jonge mensen. Anderen vinden het echter soms ongemakkelijk of eng om iemand met een leerstoornis te benaderen. En dat betekent dat ze vaak worden genegeerd of vergeten. Dit moeten we veranderen."

Wanhoop
Game of Thrones begon in 2011 en eindigde medio mei 2019. Volgens een ingewijde van E! News kon Harington moeilijk omgaan met de grote verandering. "Sinds de serie is afgelopen voelt hij zich verloren. Voor een lange periode was het zijn leven. Het besef dat het nu voorbij is heeft een hoop stress en wanhoop veroorzaakt. Uitzoeken wie hij is en wat er zal volgen heeft hem hard geraakt. Hij wist echt niet hoe hij met het verdriet en de onzekerheid moest omgaan. De serie betekende alles voor hem."

nieuwslaatste nieuws