Algemeen

Wat we kunnen verwachten in 'Godzilla vs. Kong' na het zinderende einde van 'Godzilla: King of the Monsters'

De regisseur zit met z'n hoofd al bij het volgende deel in de saga.

door Corneel Vanfleteren om 14:36 in Algemeen
Godzilla: King of the Monsters is nog maar net verschenen, of regisseur Michael Dougherty denkt al aan de volgende film in de Monster-verse, Godzilla vs. Kong. Het einde van King of the Monsters heeft dan ook implicaties voor het volgende deel.

Opgelet: dit artikel bevat SPOILERS voor Godzilla: King of the Monsters!


Na de gebeurtenissen in King of the Monsters is de wereld op de hoogte van het bestaan van de Titans zoals Rodan, Mothra en King Ghidorah. Niet alleen door het spoor van vernielingen dat gezaaid is, maar ook omdat de Monarch-organisatie alle verzamelde geheime informatie naar buiten bracht. Volgens het personage Dr. Ishiro Serizawa (gespeeld door Ken Watanabe) moeten de mensen er vrede mee nemen dat ze samen leven met de Titans. Regisseur Michael Dougherty denkt dan ook dat dat de enige oplossing is: "Ik heb het gevoel dat de mensen geen keuze hebben dan naar Serizawa's woorden te leven. Nu het hek van de dam is, hebben we geen keuze meer en moeten we accepteren dat de mensheid niet langer aan de bovenkant van de voedselpiramide staat."

Samenzwering
Dat was ook een belangrijk plotpunt in de film: moet de mensheid leren samen te leven met de Titans of ze uitroeien? De Amerikaanse overheid koos voor de laatste optie, maar het haalde niet veel uit: hun wapens richtten enkel schade aan bij Godzilla, en niet bij King Ghidorah.

Die vraag zal ook op de achtergrond blijven sluimeren in Godzilla vs. Kong. Hoewel het gevecht tussen het hagedis-achtig monster en de kolossale aap alle aandacht naar zich toetrekt, krijgen we ook te zien hoe Monarch gaat delven naar de oorsprong van de Titans en zien we een samenzwering ontstaan om de ontdekte beesten uit te roeien.Godzilla: King of the Monsters kun je nu zien in de bioscoop. Voor Godzilla vs. Kong moet je wachten tot 21 mei 2020.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Het publiek lijkt nog niet erg warm te lopen voor 'Godzilla: King of the Monsters' die nu in de bioscoop wordt vertoond. De critici schijnen er ook niet al te blij mee te zijn... Gelukkig is 'Godzilla vs Kong' al geschoten dus krijgen we in ieder geval nog 1 'Monsterverse'-film! En dat volgend jaar al!

Coola

Avatar

De end credits geven een dikke hint naar een Mecha versie van één van de kaiju. Ik ben sowieso hyped voor Godzilla vs Kong

Gigan72

Avatar

Godzilla en Kong gaan eerst vechten en dan gaan ze met ze 2 tegen een andere kaiju vechten ( de kans dat het Destroyer is is erg groot )

Coola

Avatar

@Gigan72

Wat vind jij eigenlijk van het plan van Toho om een Japanse cinematic kaiju universe te gaan maken ?

https://godzilla.fandom.com/wiki/World_of_Godzilla

Ik ben echt hyped AF

Gigan72

Avatar

^
Ik ben al meer dan 40jr Godzilla/kaiju fan.
Dus ik kijk zeker uit naar nieuwe Toho Godzilla films.
NieuwsFilm

meest populair