Waarom Robert Pattinson de beste nieuwe Batman is (en niet Nicholas Hoult)

Waarom Robert Pattinson de beste nieuwe Batman is (en niet Nicholas Hoult)

Geen herkomstverhaal voor Bats; maar ook geen doorgewinterde Dark Knight.

Het was klaarblijkelijk een lastige vraag om te beantwoorden: wie wordt de nieuwe Bruce Wayne in The Batman. Het werd uiteindelijk Robert Pattinson, en niet Nicholas Hoult. De twee acteurs waren de belangrijkste kandidaten voor de rol. Waarom werd het #Battinson?

Na Batfleck - die vermoedelijk nooit deel uit heeft gemaakt van de plannen van Reeves - hebben komende jaren dus Battinson. De keuze bleek volgens een artikel van The Hollywood Reporter echter niet makkelijk voor Warner Bros. en regisseur Matt Reeves. De acteur vloog recent van Cannes naar Los Angeles om daar testopnames te verrichten in een eerder Batman-pak. Dit zou de doorslag hebben gegeven.

Waarom niet Nicholas Hoult?
Ook Hoult heeft dezelfde testopnames verricht. Tot op dat moment was zijn rol als Beast in de X-Men franchise dus geen obstakel. Toch had Pattinson, die al in een vroege fase begeerd werd door Reeves, een streepje voor doordat hij niet bekend is van een andere superheldenfranchise. De regisseur zou met specifieke acteurs in het achterhoofd het script hebben geschreven. Zijn Batman wordt rond de 30 jaar oud. Een herkomstverhaal wordt overgeslagen, maar de Dark Knight is ook nog geen doorgewinterde burgerwacht in Gotham City. Het wordt een Bruce Wayne die nog steeds zijn weg moet vinden naar de befaamde detective die in hem schuilt.

Uiteindelijk deed Pattinson het allemaal net iets beter volgens een bron van THR: "Belichaamden ze het personage goed? Hoe zagen hun ogen eruit en hoe acteerden ze? Is er een speciaals aan ze? Reeves wilde heel specifieke zaken, hij wist wat hij zocht." Vanaf 25 juni 2021 zien we Pattinson in actie.

NieuwsFilm

meest populair