Algemeen

Waarom vocht King Kong niet mee in 'Godzilla: King of the Monsters'?

Godzilla vs. Kong-regisseur Mike Dougherty geeft uitleg.

door Zilko Tarici om 09:32 in Algemeen
Godzilla: King of the Monsters draait sinds kort in de Nederlandse bioscopen en het is veel fans niet ontgaan dat, ondanks de vele referenties naar de reuze-gorilla, King Kong niet een potje mee kwam vechten aan het einde van de film. Mike Dougherty, regisseur van de film, heeft nu via zijn Twitter-account uitgelegd waarom Kong niet te zien was naast de rest van de iconische Kaiju tijdens het epische eindgevecht.

Dougherty deelde via zijn Twitter-account een passage uit Greg Keyes' boekversie van de film, waarin wordt uitgelegd dat Kong (en de Skullcrawlers) weliswaar een oproep 'hoorde' van andere creaturen zoals hemzelf, maar dat hij dit soort oproepen altijd negeerde. Kongs beweegreden zou zijn dat hij zich enkel wilt ontfermen over Skull Island, niet de rest van de wereld. De gebeurtenissen aan het einde van King of the Monsters hebben daar echter wel enige verandering in gebracht. Kong zal namelijk in Godzilla vs. Kong op zoek gaan naar degenen die delen van de planeet om zeep hebben geholpen. Je kunt de passage hieronder lezen:
Godzilla vs. Kong
Ondertussen is het nog even de vraag wanneer we Godzilla vs. Kong precies te zien zullen krijgen. Na het tegenvallende box office-resultaat van Godzilla: King of the Monsters gaan er geluiden dat de film op zijn minst een paar maanden zal worden uitgesteld.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Ik dacht altijd dat het met reiskosten vergoeding te maken had.

PRIME

Avatar

@mjjgor

Normaliter kan ik het wel eens zijn met commentaar op het nieuws hier, maar dit is toch gewoon een leuk nieuwsartikel.

Ikzelf vroeg het me namelijk ook af na het zien van Godzilla 2. Overigens mag Kong wel van goede huize komen als hij Nuclear Godzilla wilt aanpakken haha

SplashySleet20

Avatar

@mjjgor deze film is ook niet eens van disney naar van Legendery pictures en gedristubeerd door Warner Bros.dus wat je zegt klopt niet helemaal.

SunChaser

Avatar

alsof er logica zat in de rest van de film.

Civilian Supreme

Avatar

@Devenace
Ik denk omdat Godzilla 25 miljoen per film krijgt en hij 20.

Frietgezicht

Avatar

Denk dat het enorme boutfilm wordt met een enorm vermakelijk gevecht tussen Kong en Godzilla. Alleen dat gevecht wil ik wel eens zien met de effecten van tegenwoordig maar dat ik mij nou echt verheug op de film... nee..
Zie liever Rambo vs Dutch of Goku vs Captain Marvel of Hitman vs John Wick enz enz.

Jasper042004

Avatar

Omdat king kong zijn eiland moet beschermen.
En omdat hij de roep van king ghidorah heeft genegeerd daarom vocht hij niet mee.

Sunspot

Avatar

Ja, klinkt plausibel, maar iedereen weet dat het gewoon geschreven was dat King Kong pas later zou verschijnen, dat studio en zo genoeg vertrouwen hadden dat die andere monster succesvol genoeg zouden zijn in de film en dat King KOng bewaard werd voor het vervolg.

Sunspot

Avatar

@Prime

King Kong zal het moeten hebben van snelheid, klimmen, jumps maken, slimmer zijn, wat hij ook is toch, is een primaat, Godzilla is meer een reptiel, meer simpel brein, geen emoties, doet wat het moet doen.

King Kong heeft keuzes, zoals in het bericht al staat eigenijk, slimmer, flexibeler, die kan makkelijk zo een beam ontwijken, van afstand wat dodelijks naar Godzilla gooien etc, King Kong zou moeten winnen eigenlijk Smiley face

NieuwsFilm