Waarom vocht King Kong niet mee in 'Godzilla: King of the Monsters'?

Godzilla vs. Kong-regisseur Mike Dougherty geeft uitleg.

Godzilla: King of the Monsters draait sinds kort in de Nederlandse bioscopen en het is veel fans niet ontgaan dat, ondanks de vele referenties naar de reuze-gorilla, King Kong niet een potje mee kwam vechten aan het einde van de film. Mike Dougherty, regisseur van de film, heeft nu via zijn Twitter-account uitgelegd waarom Kong niet te zien was naast de rest van de iconische Kaiju tijdens het epische eindgevecht.

Dougherty deelde via zijn Twitter-account een passage uit Greg Keyes' boekversie van de film, waarin wordt uitgelegd dat Kong (en de Skullcrawlers) weliswaar een oproep 'hoorde' van andere creaturen zoals hemzelf, maar dat hij dit soort oproepen altijd negeerde. Kongs beweegreden zou zijn dat hij zich enkel wilt ontfermen over Skull Island, niet de rest van de wereld. De gebeurtenissen aan het einde van King of the Monsters hebben daar echter wel enige verandering in gebracht. Kong zal namelijk in Godzilla vs. Kong op zoek gaan naar degenen die delen van de planeet om zeep hebben geholpen. Je kunt de passage hieronder lezen:


Bekijk de afbeelding

Godzilla vs. Kong
Ondertussen is het nog even de vraag wanneer we Godzilla vs. Kong precies te zien zullen krijgen. Na het tegenvallende box office-resultaat van Godzilla: King of the Monsters gaan er geluiden dat de film op zijn minst een paar maanden zal worden uitgesteld.

NieuwsFilm

meest populair