Sam Rockwell vervangt Leonardo DiCaprio in de nieuwe film van Clint Eastwood

Sam Rockwell vervangt Leonardo DiCaprio in de nieuwe film van Clint Eastwood

De ene Oscarwinnaar werd vervangen door de andere.

Clint Eastwood probeert de casting voor zijn nieuwe film rond te krijgen. Daar is hij al een tijdje mee bezig. The Ballad of Richard Jewell, zoals de film heet, was oorspronkelijk gecast met Leonardo DiCaprio in één van de hoofdrollen. Nu neemt Sam Rockwell die rol over.

Rockwell mag dan wel een minder bekende naam hebben dan DiCaprio, zijn strepen heeft hij wel verdiend. Hij won een Oscar voor zijn bijrol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en zette een overtuigende George W. Bush neer in Vice. Ook nu mag hij in de huid kruipen van een bestaand persoon. The Ballad of Richard Jewell is gebaseerd op waargebeurde feiten, en gaat over een veiligheidsagent die op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta een verdachte rugzak opmerkt, de omgeving evacueert en vervolgens verdachte wordt in een andere bomaanslag daar niet ver vandaan. Rockwell gaat de advocaat van de veiligheidsagent vertolken.

Exit Jonah Hill
De rol van de advocaat was dus in eerste instantie voor Leonardo DiCaprio, terwijl de titelrol van veiligheidsagent Jewell gespeeld zou worden door Jonah Hill. Maar ook Hill laat het project voor wat het is, en regisseur Eastwood moet dus op zoek naar een andere hoofdrolspeler. Vermoedelijk zorgt de casting van Rockwell ervoor dat acteurs sneller geneigd zijn auditie te doen.

The Ballad of Richard Jewell staat al op de planning sinds 2014, toen nog met documentairemaker Ezra Edelman als mogelijke regisseur. Nu lijkt er dus schot in de zaak te komen, al staat Eastwood nog voor de uitdaging om de belangrijkste rol in te vullen. Leonardo DiCaprio blijft zijdelings verbonden aan het project, zijn productiemaatschappij Appian Way ondersteunt de film.

NieuwsFilm

meest populair