'Gladiator 2' speelt zich 25 jaar later af

'Gladiator 2' speelt zich 25 jaar later af

Het vervolg op Ridley Scotts Gladiator in beweging.

Tijdens de perstour voor Men in Black: International spraken de mensen van de website HeyUGuys met de producenten Walter F. Parkes en Laurie MacDonald. Er werd aan hen gevraagd wat de status is van het in 2018 aangekondigde vervolg op de Oscarwinnaar Gladiator uit 2000.

En ja, wie is daar nou niet benieuwd naar. Het duo gaf aan dat het vervolg wordt ontwikkeld met regisseur Ridley Scott: "We werken samen met Ridley. Dit is er één die we alleen zouden aanraken als het voor ons legitiem voelt. We werken ook met een geweldige schrijver, Peter Craig." Deze schrijver is bekend van de scripts voor The Town (2010), Blood Father (2016) en 12 Strong (2018).

25 jaar later!
Parkes gaf ook een hint naar wat we kunnen verwachten van het verhaal. "Het verhaal pakt de draad 30 jaar later weer op... 25 jaar later," aldus de producent. Naar verluidt zou de film kijken naar een opgegroeide Lucius, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen) en het neefje van Commodus (Joaquin Phoenix). Ondanks dat Maximus (Russell Crowe) aan het einde van het origineel dood gaat, beweerden eerdere berichten dat er een mogelijkheid zou zijn om hem terug te brengen.

Scott zou weer regisseren, al heeft Gladiator 2 nog geen verschijningsdatum. Het origineel verscheen in 2000 en won vijf Oscars, waaronder voor Beste film en Beste acteur (Crowe), en haalde $460 miljoen op bij een budget van ruim $100 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair