'MIB International': Het was nooit de bedoeling dat Will Smith en Tommy Lee Jones zouden terugkeren

'MIB International': Het was nooit de bedoeling dat Will Smith en Tommy Lee Jones zouden terugkeren

Tessa Thompson's personage was de sleutel voor 'Men In Black: International'

De eerste Men In Black uit 1997 was een gigantisch succes en kreeg zodoende door de jaren heen nog een tweetal vervolgen. Na het derde deel vonden de makers echter dat het verhaal van Agent J (Will Smith) en Agent K (Tommy Lee Jones) nu definitief afgerond was. De producenten zagen er ook geen heil in het tweetal nogmaals te laten opdraven, enkel om de filmreeks gaande te houden.

De deur ging pas weer open, toen het idee van het personage Molly/Agent M ontstond, welke in Men In Black: International vertolkt zal worden door Tessa Thompson. Als kind ziet Molly een alien en vervolgens hoe haar ouders 'neuralyzed' worden, waarbij hun geheugen gewist werd. Dit gebeurde bij haar niet, waardoor ze zich alles kon herinneren maar niemand haar geloofde. Dit motiveerde haar om uiteindelijk bij de Men In Black terecht te komen en Agent M te worden.

De kern
Vanaf het moment dat dit idee op tafel lag, bleef de kern ervan in alle verschillende scenario's die geschreven werden overeind. Voor de makers was dit het aspect dat werkte en een logische doorgang, terug naar de wereld van Men In Black. Een terugkeer van de originele twee hoofdrolspelers hoeven we volgens hen niet te verwachten. Ook het idee van een cross-over met 21 Jump Street was slechts van korte duur en zit niet meer in de pijplijn.

NieuwsFilm

meest populair