Eerste recensies blockbuster 'Men in Black: International' zijn overwegend negatief

Opnieuw wordt een blockbuster afgekraakt.

Deze week gaat Men in Black: International in veel landen in première. In Nederland is de film officieel vanaf volgende week donderdag te zien. De eerste recensies zijn online verschenen en deze blijken niet al te positief.

F. Gary Gray's Men in Black International is na 67 getelde recensies flink 'rotten' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 33%, met een weinig sterke 4,57 / 10 als gemiddelde beoordeling. "Aardig maar niet gedenkwaardig, MiB International werkt vermoeiend voor de chemie van zijn sterren in een franchise die weinig redenen heeft om door te gaan." luidt de 'Critics Consensus'. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Ragnarok
"Gedurende ongeveer 10 minuten hebben het script en de acteurs een deel van de luchtigheid en vrijheid van Thor: Ragnarok. Daarna gaat het allemaal weg" volgens Mick LaSalle van de San Francisco Chronicle. Brian Lowry van CNN zegt: "alles bij elkaar is het een luchtige, maar veelal vlakke popcornfilm. Eén die de aanzienlijke chemie van zijn sterren test, voormalige Thor-landgenoten Chris Hemsworth en Tessa Thompson. Dat de film zich staande houdt, is een eerbetoon aan die twee."

Onnodig, maar plezierig
En zijn ook positievere geluiden. "Ongevraagd en onnodig, maar onverwacht plezierig, aldus James Dyer van Empire Magazine. En Michael Phillips van Chicago Tribune over een van de seniors in de film: "Thompson doet wat Tommy Lee Jones zo goed deed in de eerste "Men in Black"... door niet openlijk afstand te nemen van de opgelegde eisen van het franchiseapparaat die overal om haar heen rinkelt, verlicht ze de last en houdt ze het geheel levendig."

Onnodig, maar plezierig
"Men in Black: International is makkelijk te vergeten, tegen de tijd dat je je stoel hebt verlaten, heb je het gevoel dat je bent gezapt door de 'Neuralizer'." - James Mottram, South China Morning Post. En van Black Girl Nerds: "De film heeft een heel eenvoudige, verhalende structuur, waardoor het op sommige momenten wat slap is. Er had een groter risico genomen kunnen worden."



NieuwsFilm

meest populair