Algemeen

Waarom James Earl Jones terugkomt als Mufasa in 'The Lion King'

De regisseur geeft tekst en uitleg

door Niels van Arkel om 05:00 in Algemeen
De nieuwe, fotorealistische versie van de klassieke Disney renaissance film The Lion King maakt een aantal flinke wijzigingen. In bijna alle belangrijke rollen zijn de stemmen gerecast. Behalve voor Mufasa. Regisseur John Favreau vertelt over de terugkeer van James Earl Jones.

Jon Favreau prijst Jones allereerst voor zijn werk in de originele versie van de Leeuwenkoning: "De casting van James bewijst dat Disney al jaren werkt aan het castingproces. Hij is perfect voor de rol van Mufasa.". De rol is volgens Favreau zo perfect, dat hij het eigenlijk niet anders kan zien: "Als ik hem zijn tekst alleen al hoor oplezen. Het maakt de scenes prachtig, surreëel bijna."

Ook voor Jones zelf zat er wat in, volgens Favreau: "Ik zie het als het overdragen van een erfenis. Het proces moet door Jones worden afgemaakt."
De andere rollen zijn wel gerecast. Donald Glover speelt Simba, Beyoncé Knowles speelt zijn vriendin Nala. De rollen van Timon en Pumbaa zijn voor Billy Eichner en Seth Rogen. John Oliver speelt Zazu.The Lion King is op 19 juli in de bioscopen te zien.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ben meer benieuwd naar de muziek van Elton John

Chrischzz

Avatar

"Ik zie het als het overdragen van een erfenis. Het proces moet door Jones worden afgemaakt."

Die snap ik niet, overdragen en toch zelf doen?

Niet dat het uitmaakt, want Mufasa = Jones. Zoals met meerdere stemmen kan er maar 1 zijn die het ook echt is. Favreau en Disney snapten dat met deze film.

Andere film makers hebben daarin wel vaker foute keuzes gemaakt.

SunChaser

Avatar

Mr Bean had Zazu moeten doen. Who the fuck is John Oliver?

justaname

Avatar

Timon wordt door Billy Eichner ingesproken. John Oliver is Zazu inderdaad.

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Who the fuck is John Oliver?"

Renegade

Avatar

Toch jammer van Scar

hQuinn

Avatar

Als we het op die wijze bekijken is Jeremy Irons als Scar net zo essentieel als James Earl Jones in de rol van Mufasa. Liever allebei of helemaal niet. Jammer!

ridjieddo

Avatar

Ik dacht serieus dat hij dus allang overleden was...

Artificialis

Avatar

Het terughalen van de 88 jarige James Earl Jones is een zeer te waarderen beslissing geweest. Het is jammer dat ze per sé een zwarte acteur voor Scar wilde hebben, want ik had ook graag Jeremy Irons terug gezien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair