Video

Eerste trailer Stephen King-film 'Doctor Sleep' - het vervolg op 'The Shining'!

Warner Bros. toont eerste beelden uit de Stephen King-film.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Warner Bros. Pictures heeft de teaser trailer online gezet voor de film Doctor Sleep, het vervolg op The Shining uit 1980 van regisseur Stanley Kubrick. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2013, een officieel vervolg van Stephen King. Check hieronder de eerste beelden en laat op de gebruikelijke plaats je reactie achter!

In Doctor Sleep ontmoeten we de opgegroeide Danny Torrance (Ewan McGregor). Hij draagt het trauma van het Overlook Hotel nog steeds met zich mee. Hij is een weerspiegeling geworden van zijn moordzuchtige vader, met continue woedeaanvallen en een drankprobleem dat zijn pijn en zijn 'shining'-krachten tegenhoudt. Maar hij ziet het licht en start met het helpen van ouderen en ontwikkelt een band met een meisje (Kyliegh Curran) met extremere krachten. Een cult zit achter haar aan om haar krachten van haar af te pakken door haar een pijnlijke dood te laten sterven.


Andere rollen zijn voor Rebecca Ferguson, Carl Lumbly, Bruce Greenwood, Jacob Tremblay, Alex Essoe, Emily Alyn Lind, Jocelin Donahue en Zahn McClarnon. De film van regisseur Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, Gerald's Game) staat gepland voor 7 november en hieronder zie je de eerste poster met de bekende Redrum tekst!17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ziet er op zich prima uit.
Als een grote fan van het origineel verwacht ik geen film die in de buurt komt maar dingen als ‘redrum’ en die oude beelden plus ‘here’s Danny’ aan het einde roepen toch weer die nostalgische gevoelens op.

Mav Damian

Avatar

Ziet er inderdaad niet verkeerd uit.
Mike Flanagan is ook helemaal geen slechte horror regisseur. Ik ben benieuwd naar dit.

Robbepost

Avatar

Het boek vind ik erg matig en eigenlijk maar weinig relevante connectie hebben met 'the Shining'.

Devenace

Avatar

Aan het einde komt Annabelle in beeld en blijkt dit een deel van de expanded universe te zijn van weet ik t

d3c3pticon0608

Avatar

The Shining is mijn favoriete horror film. De eerste beelden voor deze film,, vallen me ook zeker niet tegen. Maar krijg nog niet de sfeer in deze trailer die juist the Shining zo eng maakt. Maar ben absoluut benieuwd naar hoe ze het verhaal verder gaan vertellen en deze trailer lijkt iets goeds af te gaan leveren.
Ben benieuwd naar de vertaling van Danny door Ewan Mcgregor. Hopelijk wordt het net zo memorabel als (nr.1 acteur) Jack Nicholson het deed in the Shining, ondanks dat het character Danny iets heel anders is.

Rafael11

Avatar

Ben benieuwd.

KeesjeNL

Avatar

Het beste deel van de trailer: de bekende soundtrack van The Shining aan het eind. Die paar simpele tonen, brrrrrr!

Wilmar

Avatar

Refereren aan het meesterwerk van Kubrick zorgt dat de verwachtingen onrealistisch hoog worden. Ik stel ze alvast naar beneden bij.

Master Of Films

Avatar

Met Mike Flanagan aan boord heb ik goede hoop op een goed vervolg. Het zal vast niet Kubrick's meesterwerk overtreffen, maar dat hoeft ook niet. Zolang het maar niet het sequel niveau van Pumpkinhead 2: Blood Wings, The Rage: Carrie 2, Book Of Shadows: Blair Witch 2 & Exorcist Ii: The Heretic haalt.

CaptainCab

Avatar

Het boek Dr. Sleep heeft een compleet ander soort toon en verhaal dan The Shining. Verwacht dus niet een zelfde soort film

Pennywise2017

Avatar

Dit ziet er episch uit. Mike Flanagan is zeker (een van) de beste in het horror genre samen met James Wan.

Goku32

Avatar

Dit ziet er wel interessant uit. Maar wat friet zegt. Het komt niet in de buurt van the shinning

Moviemagic

Avatar

Mis ik iets? Op 0:44 staat er REDRUM maar wordt vertaald met D-R-O-O-M?

jordicraft

Avatar

@moviemagic lees t achterste voren in t engels dan staat er murder

Moviemagic

Avatar

^ Yep Dom van mij. Van redrum wist ik maar niet nagedracht over moord andersom. Stom stom stom...

Spider-fan

Avatar

Hij lijkt vreemd genoeg pas heel laat in Nederland te komen, pas op 23 januari, i.p.v. 7 november.

kokosnoot

Avatar

Het is de vraag of die shining associaties ook iets te maken hebben met de film echt. Anders wekt het te hoge verwachtingen. Maar de trailer is goed. Ga hem zeker zien! Het zou leuk zijn als er een soort universeel kwaad is dat beide boeken/verhalen met elkaar verbindt. Maar dat is dus niet zo als ik de reacties lees van de mensen die de boeken gelezen hebben. Daar heeft Stephen King een kans laten liggen denk ik, zou zeker dan sterker werken. Kan niet wachten maar denk inderdaad verwachtingen beter niet te hoog opschroeven.

NieuwsFilm

meest populair