Video

Keira Knightley probeert de Irakoorlog te stoppen in eerste trailer 'Official Secrets'

Het waargebeurde verhaal van klokkenluider Katharine Gun, geregisseerd door Oscar-winnaar Gavin Hood (Eye in the Sky, 2015).

door Jan-Peter Rook om 11:26 in Video
In de op waarheid gebaseerde film Official Secrets speelt Keira Knightley klokkenluider Katharine Gun, die informatie naar de pers lekte over een illegale spionage-operatie van de NSA. Dit was opgezet om de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zover te krijgen om de invasie in Irak in 2003 goed te keuren. De eerste trailer is nu te bekijken.


Met gevaar voor eigen leven lekte Gun, klokkenluider van de Britse geheime dienst GCHQ, in 2003 een geheime memo van de Amerikaanse NSA. Hierin werd voorgesteld dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk extra druk zouden uitoefenen op de staten die twijfelden over de invasie van Irak. Door haar actie belandde Gun op alle voorpagina's en hadden de autoriteiten het plots op haar gemunt.

De film staat op naam van regisseur en Oscar-winnaar Gavin Hood, bekend van X-Men Origins: Wolverine (2009), Ender's Game (2013) en Eye in the Sky (2015). Naast Knightley bestaat de cast van Official Secrets uit onder anderen Matt Smith, Matthew Goode, Ralph Fiennes en Rhys Ifans.

Official Secrets ging eerder dit jaar in première tijdens het Sundance Film Festival. De film draait vanaf 26 september in de Nederlandse bioscopen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Oh ja!

Niet die van Star WArs, maar Pirates....

Lang niet van gehoord Smiley face

NieuwsFilm

meest populair