Clint Eastwood vindt hoofdrolspeler voor zijn nieuwe film

Clint Eastwood vindt hoofdrolspeler voor zijn nieuwe film

De eer is aan Paul Walter Hauser.

Clint Eastwood is weer bezig met een nieuwe film, genaamd Richard Jewell. Een Eastwood- film is iets waar altijd met smart naar wordt uitgekeken en natuurlijk al helemaal toen Leonardo DiCaprio de hoofdrol erin wist te bemachtigen. Helaas zag DiCaprio alsnog van het project af, maar werd vervangen door een andere met een Oscar bekroonde acteur, Sam Rockwell. Nu heeft Eastwood weer een acteur gevonden voor zijn nieuwe film: Paul Walter Hauser.

Hauser wist vorig jaar nog hoge ogen te gooien in BlackKklansman en in 2017 in I, Tonya en heeft dus ook nu weer een belangrijke rol weten te bemachtigen. Zo zal hij naar alle waarschijnlijkheid Richard Jewell spelen, de veiligheidsagent die een bomaanslag voorkwam tijdens de Olympische spelen in 1996. Toch werd hij uiteindelijk vals beschuldigd van het installeren van de bom. Rockwell zal zijn advocaat spelen.

Wie is nog bij het project betrokken?
DiCaprio mag dan wel niet in de film te zien zijn, hij blijft toch betrokken bij het project. Zo zal hij, met zijn The Wolf of Wall Street-collega, Jonah Hill, de film produceren. Het Captain Phillips-duo, Paul Greengrass en Billy Ray, was aan de film begonnen en heeft dus al een script klaarliggen. Het is echter onduidelijk of Eastwood dat zal gebruiken.

Er wordt namelijk ook gesproken over een bekend artikel, met als titel American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell. Dit werd in 1997 geschreven door Marie Brenner voor de Vanity Fair. Het zou goed kunnen dat de 89-jarige regisseur zich door dat artikel heeft laten inspireren.

NieuwsFilm

meest populair