Celebrity

'George Clooney' imitators opgepakt in Thailand wegens oplichting

Deze Italiaanse criminelen werden al jaren gezocht.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 11:04 in Celebrity
De Thaise politie heeft dit weekend een Italiaans stel gearresteerd dat jarenlang de naam van Hollywoodacteur George Clooney heeft misbruikt om hun online kledingshop te promoten. De oplichters claimden dat Clooney de eigenaar van het bedrijf was en deden zich ook als hem voor.

De Thaise autoriteiten hebben zondag na een groot internationaal onderzoek een Italiaanse man en vrouw op weten te pakken die al jaren op de vlucht waren. Het criminele stel stond al sinds 2013 op de internationale opsporingslijst van Interpol. Het tweetal wordt verdacht van grootschalige oplichting en fraude.

Neppe kledinglijn
George Clooney klaagde de man en vrouw al in 2010 aan, omdat zij zonder zijn toestemming zijn naam gebruikten om een neppe kledinglijn die zogenaamd van van de acteur zou zijn te promoten. In datzelfde jaar verklaarde de acteur in de rechtbank van Milaan, Italië, dat het stel en nog een medeplichtige zich jarenlang ongestoord als hem voor hebben gedaan.

Bekentenis
De afgelopen jaren hielden de twee zich schuil in Thailand, waar zij een nieuwe webwinkel met Rolex-horloges begonnen. Nietsvermoedende klanten die erin tuimelden kregen echter een doos met zout opgestuurd. Inmiddels hebben de twee hun criminele daden toegegeven. Het is niet bekend of de derde verdachte ook is opgepakt.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Echt een hele goede clickbait !

GreenHornet

Avatar

Ik wist dat hij een crimineel was

Decepticon

Avatar

Het lijkt wel of er het laatste jaar haast geen echt filmnieuws meer is, net of alle producties gewoon alleen binnen studio muren worden gefilmd en dat casting directors een goede grip op gossip hebben.
Want er komt van bijna geen enkele productie meer een setfoto of filmpje online, we horen bijna geen casting rumors meer.
Net zoals vroeger, toen we het nieuws in de popkrant moesten lezen of in het film programma van nieuwkomer René Mioch Smiley face
Alleen zodra een filmstudio wat bekend maakt of zodra de marketing van een film van start gaat, lijkt er nieuws te zijn.

Pronk47

Avatar

Is het aĺ 1 April op de redactie.

Tako

Avatar

@Decepticon interessant punt. Ik had daar nog niet zo bij stilgestaan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair