Celebrity

'George Clooney' imitators opgepakt in Thailand wegens oplichting

Deze Italiaanse criminelen werden al jaren gezocht.

door FilmTotaal om 11:04 in Celebrity
De Thaise politie heeft dit weekend een Italiaans stel gearresteerd dat jarenlang de naam van Hollywoodacteur George Clooney heeft misbruikt om hun online kledingshop te promoten. De oplichters claimden dat Clooney de eigenaar van het bedrijf was en deden zich ook als hem voor.

De Thaise autoriteiten hebben zondag na een groot internationaal onderzoek een Italiaanse man en vrouw op weten te pakken die al jaren op de vlucht waren. Het criminele stel stond al sinds 2013 op de internationale opsporingslijst van Interpol. Het tweetal wordt verdacht van grootschalige oplichting en fraude.

Neppe kledinglijn
George Clooney klaagde de man en vrouw al in 2010 aan, omdat zij zonder zijn toestemming zijn naam gebruikten om een neppe kledinglijn die zogenaamd van van de acteur zou zijn te promoten. In datzelfde jaar verklaarde de acteur in de rechtbank van Milaan, Italië, dat het stel en nog een medeplichtige zich jarenlang ongestoord als hem voor hebben gedaan.

Bekentenis
De afgelopen jaren hielden de twee zich schuil in Thailand, waar zij een nieuwe webwinkel met Rolex-horloges begonnen. Nietsvermoedende klanten die erin tuimelden kregen echter een doos met zout opgestuurd. Inmiddels hebben de twee hun criminele daden toegegeven. Het is niet bekend of de derde verdachte ook is opgepakt.

NieuwsFilm

meest populair