Lionsgate kondigt plannen aan voor meer 'Hunger Games'

Lionsgate kondigt plannen aan voor meer 'Hunger Games'

Auteur Suzanne Collins werkt momenteel aan de boekversie, die ergens in 2020 verschijnt.

Nadat filmreeksen als The Lord of the Rings en Harry Potter eindigden, duurde het maar enkele jaren voordat er werd gesproken over prequel-filmreeksen (in dit geval The Hobbit en Fantastic Beasts). Een andere franchise die dit lot ten deel valt is The Hunger Games. Vandaag is namelijk bekend geworden dat auteur Suzanne Collins werkt aan een prequel-boek, dat ergens in 2020 moet verschijnen. Lionsgate liet daarop weten dat ze in de startblokken staan om dat boek te verfilmen.

Collins' nieuwe boek zou zich volgens Scholastic opnieuw afspelen in Panem, maar dan 64 jaar voor de gebeurtenissen uit de eerdere Hunger Games-verhalen. Om precies te zijn wordt de 10e jaarlijkse 'reaping' van de Hunger Games als startpunt gebruikt. Geen verdere details zijn onthuld, maar wel dat het boek in mei 2020 wordt uitgebracht.

Lionsgate ziet groen
Zelfs als Lionsgate geen verklaring over een verfilming zou hebben gegeven, zou je direct aannemen dat ze het boek direct willen verfilmen. Joe Drake, hoofd van Lionsgate, liet echter vanochtend al het volgende weten over een filmversie:

"Als de trotse thuisbasis van de Hunger Games-films, kunnen we niet wachten tot het volgende boek van Suzanne wordt gepubliceerd. We hebben al een aantal keer met haar gesproken over het boek en kijken ernaar uit om nauw met haar samen te werken aan de film."

NieuwsFilm

meest populair