Algemeen

Lionsgate kondigt plannen aan voor meer 'Hunger Games'

Auteur Suzanne Collins werkt momenteel aan de boekversie, die ergens in 2020 verschijnt.

door Zilko Tarici om 17:04 in Algemeen
Nadat filmreeksen als The Lord of the Rings en Harry Potter eindigden, duurde het maar enkele jaren voordat er werd gesproken over prequel-filmreeksen (in dit geval The Hobbit en Fantastic Beasts). Een andere franchise die dit lot ten deel valt is The Hunger Games. Vandaag is namelijk bekend geworden dat auteur Suzanne Collins werkt aan een prequel-boek, dat ergens in 2020 moet verschijnen. Lionsgate liet daarop weten dat ze in de startblokken staan om dat boek te verfilmen.

Collins' nieuwe boek zou zich volgens Scholastic opnieuw afspelen in Panem, maar dan 64 jaar voor de gebeurtenissen uit de eerdere Hunger Games-verhalen. Om precies te zijn wordt de 10e jaarlijkse 'reaping' van de Hunger Games als startpunt gebruikt. Geen verdere details zijn onthuld, maar wel dat het boek in mei 2020 wordt uitgebracht.

Lionsgate ziet groen
Zelfs als Lionsgate geen verklaring over een verfilming zou hebben gegeven, zou je direct aannemen dat ze het boek direct willen verfilmen. Joe Drake, hoofd van Lionsgate, liet echter vanochtend al het volgende weten over een filmversie:

"Als de trotse thuisbasis van de Hunger Games-films, kunnen we niet wachten tot het volgende boek van Suzanne wordt gepubliceerd. We hebben al een aantal keer met haar gesproken over het boek en kijken ernaar uit om nauw met haar samen te werken aan de film."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Kaching.

Mav Damian

Avatar

Hopelijk word Dune succesvol en kan Villeneuve hier meer vervolgen van maken. Kunnen we nog tenminste eens deftige vervolgen krijgen.

Brein8998

Avatar

Voor iedereen die even lekker wil cringen, hier de officiële website van wereld beroemde schrijfster Suzanne Collins, een van de lelijkste websites ooit:

http://www.suzannecollinsbooks.com/

Darthmar

Avatar

Ik vond de setting en de wereld waarin de Hunger Games zich afspelen fascinerend. De eerste film was verrassend goed. Ik weet dat er gesproken werd over een film over hoe Haymitch zijn hunger game won maar daarna werd het stil. Deze film zou ik wel willen zien.

Guyon2002

Avatar

Vond zowel de films als de boeken erg leuk een aantal jaren terug. Maar nadat ik alle films de afgelopen maanden nog een keer heb gezien vielen ze toch vies tegen (vooral 3 en 4, 1 en 2 zijn nog wel te pruimen).

Thiver

Avatar

Mav Damian "Hopelijk word Dune succesvol en kan Villeneuve hier meer vervolgen van maken."

Tja, boeken genoeg, dus daar zal het niet aan liggen. Het probleem is alleen dat tussen die verhalen al gauw meer dan tien jaar verstrijkt. Om te voorkomen dat je een reeks krijgt waarin de personages nauwelijks verouderen (zoals in de X-Men-prequels, waarin de hoofdpersonen in dertig jaar nauwelijks ouder worden), lijkt het me raadzaam tussen de reeks zo nu en dan wat jaartjes te laten rusten. Maar goed, eerst maar eens zien of het eerste deel een succes wordt. Ik zie het eerlijk gezegd somber in.

Brein8998 "Voor iedereen die even lekker wil cringen, hier de officiële website van wereld beroemde schrijfster Suzanne Collins, een van de lelijkste websites ooit:

http://www.suzannecollinsbooks.com/"

Holy shit, hier zou je tien jaar geleden al niet eens mee kunnen aankomen. Wat zeg ik, twintig jaar geleden was dit al op het randje van het toelaatbare. Sowieso is de website al geruime tijd niet meer bijgewerkt, aangezien de laatste twee delen in de filmreeks nog als toekomstige films worden omschreven.

Boer

Avatar

Gaap

Sunspot

Avatar

Vond het maar niks aan

Goku32

Avatar

Hahaha waarom nog meer films, we hebben het wel gezien toch dit

NieuwsFilm

meest populair