Algemeen

Film1 informeert abonnees dat ze stoppen

Ze kunnen niet op tegen alle concurrentie.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Film1 ziet zich genoodzaakt er een punt achter te gaan zetten. Dit hebben ze hun abonnees al laten weten. Zij zijn allemaal officieel ingelicht dat alle activiteiten in Nederland vanaf 1 augustus zullen stoppen. Daar hoort ook het internetaanbod bij.

Film1 werd in 2006 opgericht, maar had de laatste jaren te kampen met een almaar groter wordende concurrentie. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Hulu hebben al miljoenen abonnees. Binnenkort verschijnen dan ook nog eens nieuwe platformen zoals Disney+, Apple Tv+ en Quibi.

Iedereen op de hoogte
Dit maakt het voor Sony, de eigenaar van Film1, erg lastig om nog een goede, online-streamingdienst te kunnen exploiteren. Zo wordt het o.a. steeds moeilijker rechten te verkrijgen. Als gevolg hiervan gooit Film1 nu het bijltje erbij neer.

Film1, bestaande uit vier gethematiseerde kanalen is dus begonnen met het informeren van zijn eigen abonnees. De abonnees van andere diensten, zoals o.a. Ziggo, KPN, Canal Digitaal of T-Mobile zullen allemaal apart worden ingelicht. Op 1 augustus zal de laatste uitzending te zien zijn.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeff1983

Avatar

Geldt dit dan ook voor hun app? Die bestaat pas sinds vorig jaar..

d3c3pticon0608

Avatar

Dat is balen.. heb er altijd veel plezier uit gehaald..

Goku32

Avatar

Ja ze kunnen niet meer op tegen de grote helaas

Rich Art

Avatar

@jeff1983: als ik het goed heb begrepen, dan geldt dat inderdaad ook voor de app. Alles van Film1 stopt.

Moviemagic

Avatar

Ze hadden weinig vernieuwends aan films en series. Ik snap wel dat ze dan de concurrentie niet aankunnen want ook de prijs is er niet naar. Er komt waarschijnlijk ook nog een soortgelijke dienst aan van IMBD. De concurrentie wordt steeds moordender.

Decepticon

Avatar

Ik ben benieuwd welke van de streaming diensten overeind blijven staan, want het is volgens mij onmogelijk dat ze allemaal bestaansrecht houden, dat ze allemaal goed geld kunnen verdienen bij zoveel concurrentie straks.
Er is niemand die overal een abonnement op neemt.

Frietgezicht

Avatar

Vond het al ouderwets en knap dat er nog animo voor was.
Met dingen als Netflix enz is het wel armoedig als een specifieke film op een specifiek tijdstip op tv komt.
Vroeger ideaal(toen was het canal +) maar nu achterhaald. Rip film1

deregtx

Avatar

Tja Sony heeft het twee keer geprobeerd... Eerste keer met Cinenova en daarna met Film1.. Nu hebben we geen filmzenders meer over jammer genoeg. TCM MGM Actionnow! Ook allemaal gestopt.

Jazzanl

Avatar

Bs. We leveren vanaf 1 augustus weer film1. Is een doorstart.

David Mills

Avatar

@frietgezicht... Film 1 heeft ook een app op de smart tv waar je de films mee kunt kijken wanneer je wilt, net zoals bij Netflix. De oude TV kanalen zijn inderdaad achterhaald

JMRG

Avatar

Echt jammer! Wanneer er niks op tv was (wat vaak het geval is) ging ik meteen zappem naar Film1. wordt wel lekker saai zo

justmikemovies

Avatar

Ik vraag me af wat Sony nu gaat doen. Een eigen streamingdienst? Daar hadden ze ook Film1 voor kunnen gebruiken.

Een exclusief contract met Netflix of Amazon dan?

Raki-Pure

Avatar

Teveel van dezelfde ... kwestie van tijd dat er een grote zuivering komt in de streamingsmarkt. Voorspelde overlevers ...naar alle waarschijnlijkheid Netflix, Amazon en wellicht Disney +

NieuwsFilm

meest populair