Algemeen

Puinhoop bij 'Men in Black: International' deed topregisseur bijna opstappen

De producent wilde zelf de regie in handen hebben.

door Bram de Groot om 06:16 in Algemeen
Financieel deed Men in Black: International het niet zo goed tijdens het premièreweekend. Zeker niet in de States. Wereldwijd staat de teller op ruim $100 miljoen en de kans lijkt aanwezig dat de sci-fi actiekomedie uit de kosten gaat komen. Maar daarnaast wordt de film ook niet goed ontvangen. Nu worden we gewezen op problemen op de set.

Die problemen zouden volgens The Hollywood Reporter dramatisch zijn geweest, met name door een clash tussen Straight Out of Compton en Fast and Furious 8-regisseur F. Gary Gray en producent Walter Parkes. De laatste was ook betrokken bij de eerste drie MiB-films.

Meerderde confrontaties
Sony Executive Vice-President Of Production David Beaubaire zou de ruzie tussen Gray en Parkes hebben veroorzaakt. Hij greep namelijk niet in bij de bemoeienis van Parkes met de regie. Dit leidde tot onduidelijkheid en onzekerheid. Parkes zou ook het script voorafgaand en tijdens aan het filmen hebben laten aanpassen. Hoofdrolspelers Chris Hemsworth en Tessa Thompson zouden eigen schrijvers hebben aangetrokken om hun tekst goed te krijgen.

Voor Gray werd het nog erger toen de producent achter de camera plaatsnam om de 'final cut' naar zijn zin te maken. Het was namelijk niet Gray die de 'final cut' mocht bepalen, maar Parkes. Sony wist Gray te overtuigen om niet op te stappen.

Rol Sony
De rol van Sony Pictures zou verder beperkt zijn geweest. De studio zou zich weinig tot niet met het project hebben bemoeid doordat er veel externe financiers waren en de marketingkosten laag werden gehouden.

De bioscoopversie werd uiteindelijk de 'final cut' van Parkes. Ook Gray heeft een versie gemaakt, maar deze zal mogelijk ooit nog eens opduiken als de 'director's cut'.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Snap er niets van hoe Sony dit kan toestaan, waarom trek je een regisseur aan, die duidelijk weet waar hij het over heeft, om hem vervolgens weer te passeren. Ook die producent is natuurlijk een drol. Als deze film dus flopt staat Gray er met zijn naam op. Ben dan benieuwd wat Sony gedaan heeft om hem te doen blijven

flep

Avatar

Het lijkt soms haast wel of ze dit soort zaken als excuses gebruiken voor het floppen van een film.

Overlord

Avatar

Maandag heb ik de film gezien en op wat geforceerde grappen na verder een prima popcorn film.
Was wel verfrissend met een nieuwe cast, en heb me hier verder prima mee vermaakt.
Zoals velen hier gelukkig ook al aangeven, niet te veel aantrekken van alle kritieken en lekker zelf je mening geven nadat je de film gezien hebt.

rick511

Avatar

Valt mij ook op de laatste tijd.
De film flopt en dan geven ze direct de slechte sfeer of de rommelige opnames de schuld

NieuwsFilm

meest populair