Nieuwe project Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio uitgegeven door Paramount

Nieuwe project Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio uitgegeven door Paramount

Verfilming van David Grann komt er!

Tijdens de grote aandeelhouderspresentatie van de filmstudio Paramount op het CineEurope in Barcelona is bekend gemaakt dat de nieuwe film van Martin Scorsese door Paramount zal worden uitgegeven. Na twee films op streamingdienst Netflix gaat Scorsese nu weer terug naar de traditionele filmstudio.

Het project dat Paramount heeft aangekocht, zal een verfilming worden van David Grann's non-fictie roman Killers of the Flower Moon. Scorsese zal de film regisseren en de hoofdrol zal gespeeld worden door Leonardo diCaprio. Hiermee is dit het zesde project dat DiCaprio en Scorsese samen doen.

Het is ook het zoveelste project met Scorsese en DiCaprio die wordt uitgegeven door Paramount. Succesvolle voorbeelden als The Wolf of Wall Street en Shutter Island zijn een prima vooruitzicht voor de komende film, zouden wij zeggen.

Het scenario is geschreven door Erik Roth, die ook verantwoordelijk is voor het script van Forrest Gump. De film speelt zich af in Oklahoma in de jaren 20. De Osage Nation werden destijds de rijkste mensen per hoofd van de bevolking in de wereld, nadat olie werd ontdekt onder hun land. Daarna werden ze één voor één vermoord. Toen het dodental steeg, pakte de nieuw opgerichte FBI de zaak op en ontrafelde een huiveringwekkende samenzwering en een van de meest monsterlijke misdaden in de Amerikaanse geschiedenis.



Killers of the Flower Moon heeft nog geen releasedatum meegekregen, maar een release in 2020 lijkt vanzelfsprekend.

NieuwsFilm

meest populair