Deze nooit uitgebrachte horrorfilm met 'Spider-Man' klinkt werkelijk krankzinnig

Deze nooit uitgebrachte horrorfilm met 'Spider-Man' klinkt werkelijk krankzinnig

Cannon Films wilde een B-film maken met Tobe Hooper als regisseur.

Wist je dat er ooit plannen waren voor een horrorversie van Spider-Man? In jaren tachtig stond deze op de planning. De film zou niet bepaald trouw zijn gebleven aan het bronmateriaal...

Bekijk de afbeelding
Cannon Films, een studio die voornamelijk bekendstaat om zijn schockerende B-films, betaalde $225.000 en kreeg daarvoor vijf jaar lang de rechten in handen (Marvel zou deze terugkrijgen als Cannon Films niet voor 1990 een Spider-Man-film zou uitbrengen). De studio had het plan om een film te maken die lijkt op David Cronenbergs The Fly (1986).

In die film zou Peter niet gebeten worden door een radioactieve spin, maar opzettelijk aan straling worden blootgesteld door een wetenschapper met de naam Doctor Zork. Hierdoor verandert Peter in een achtpotige, hybride spinnenwezen, dat zo monsterlijk is dat hij al snel zelfmoord wil plegen. De wetenschapper pusht hem om een groep mutanten te leiden, maar dat weigert hij. In plaats daarvan gaat Peter de strijd aan met deze monsters.

Klinkt bijzonder, niet? Tobe Hooper (bekend van The Texas Chain Saw Massacre uit 1974) werd aangetrokken voor de regie. Het script werd geschreven door Leslie Stevens (de man achter meer de televisieserie Outer Limits). Stan Lee was logischerwijs niet blij met deze plannen en wist de productie tegen te houden.

NieuwsFilm

meest populair