Algemeen

George Clooney gaat sci-fi thriller voor Netflix maken

Hij gaat de film zowel regisseren als de hoofdrol vertolken.

door Steven van der Vegt om 06:59 in Algemeen
De laatste film die George Clooney regisseerde was Suburbicon uit 2017, welke financieel evenals kritisch flopte. De laatste keer dat we hem als acteur op het witte doek zagen was alweer een jaar daarvoor. De charismatische regisseur en acteur heeft nu echter de handen met Netflix ineen geslagen om beide disciplines weer tot uitvoering te brengen. De streaminggigant heeft hem namelijk weten te strikken om Good Morning, Midnight te verfilmen.

Het scenario, geschreven door Mark L. Smith (The Revenant) is gebaseerd op het gelijknamige boek dat door Lily Brooks-Dalton geschreven werd. Het verhaal gaat over een astronoom die achterblijft op Antarctica terwijl zijn collega's voor een ramp vluchten. Gelijktijdig verliest een vrouwelijke astronaute op terugreis van Jupiter naar aarde het contact met het controlecentrum. Beide gaan een onzekere toekomst tegemoet en zien hun wegen kruisen.

Enthousiasme
Zowel Netflix als de regisserende acteur hebben zin in het project. "Ik ben erg blij dat ik dit project mag gaan doen", laat Clooney weten. "Mark is een geweldig scenarist en het scenario is intrigerend. Ook fijn om met wat oude vrienden bij Netflix samen te werken". Netflix is niet minder enthousiast: ze geven aan zich geen betere regisseur voor de film voor te kunnen stellen. De directeur van de filmafdeling van Netflix werkte dan ook al eerder als producent samen met Clooney.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Filmen en reviseren gelijktijdig? gaat dat wel goed?

Master Of Films

Avatar

Netflix kan nog steeds grote namen binnenhalen. Smiley face

Behalve Spielberg uiteraard. De beste man blijkt gewoon voor Apple te werken, dan moet je wel Netflix neerhalen Smiley face

Thiver

Avatar

Bij de Jurassic World-serie die op Netflix zal verschijnen, lijkt hij toch gewoon betrokken te zijn.

Master Of Films

Avatar

^ is meer een verplichting voor het merk Jurassic, dan een echte creatieve bezigheid waarvoor hij bij Apple is aangenomen.
Toch andere koek dan deze Netflix regisseurs. Clooney is nu ook lid geworden van dat Netflix clubje Smiley face

NieuwsFilm

meest populair