MeToo: Olivia Munn wil dat Tarantino en de broertjes Affleck een grote pauze nemen

MeToo: Olivia Munn wil dat Tarantino en de broertjes Affleck een grote pauze nemen

Na de overtredingen van de heren moeten ze weer achteraan in de rij plaatsnemen.

In een opvallend interview met Buzzfeed heeft The Predator-actrice Olivia Munn voorgesteld dat bekendheden zoals Quentin Tarantino en de gebroeders Affleck ruimte moeten vrijmaken voor nieuw talent, nu ze betrokken zijn geweest bij incidenten rond seksueel wangedrag en ander soort slechte keuzes. Zo vindt de 38-jarige schone dat ze wel nog mogen meedraaien in Hollywood, maar helemaal onderaan de ladder moeten beginnen.

Munn begon: "Er zullen mensen zijn die hopen dat ze zich er langs kunnen wringen en hopen dat mensen het zullen vergeten. Zo is er wat gebeurd met de Afflecks. Allebei. Ze gaan maar door en hopen dat niemand erachter komt. Tarantino heeft toegegeven dat zijn gedrag op de set gewelddadig was en dat hij wist waar Harvey Weinstein mee bezig was. Wanneer de meeste mensen de fout in gaan, dan moeten ze achteraan in de rij staan en hun plaats terugverdienen. Maar dan zijn er ook bepaalde mannen die de fout in gaan en zeggen: 'Oeps, sorry, foutje.' En ze nemen hun plek weer in de rij."

Vergiffenis
De overtreders hoeven niet helemaal buitenspel te staan. Ze kunnen het weer goedmaken. "Het is niet dat ze niet ontzettend getalenteerd zijn, maar wanneer je de kans krijgt om een bepaalde macht te hanteren, en je misbruikt die macht, dan vind ik dat je onmiddellijk je plek moet verliezen en die macht niet meer mag hebben," gaat Munn verder. "Je moet ruimte maken voor andere mensen die erbij komen en kans maken om geweldige regisseurs, schrijvers, producenten of acteurs te worden. De misbruikers moeten naar het einde van de rij."

Tarantino
Het verhaal van Quentin Tarantino heeft o.a. te maken met Kill Bill-ster Uma Thurman, die tijdens de opnames een stunt zelf moest uitvoeren. Ze wilde eigenlijk niet, maar voelde zich door de regisseur gedwongen. Het rijden van een gevaarlijke wagen op een gevaarlijke weg pakte fout uit en resulteerde in een hoop verwondingen en wantrouwen. Nadat Thurman haar verhaal onthulde bood Tarantino publiekelijk zijn excuses aan in februari 2018. Hij noemde de stunt "de grootste fout" van zijn leven.

Affleck en Affleck
Toen een oude video van een MTV-programma uit 2003 op het net verscheen, waarin Ben Affleck naar de borsten van One Tree Hill-actrice Hilarie Burton grijpt, kwam de acterende regisseur ook onder vuur te liggen. Eind 2017 verontschuldigde hij zich voor het gedrag van zijn jongere ik en beloofde aan zichzelf te zullen werken. Voor Casey Affleck pakten de opnames van I'm Still Here negatief uit, omdat hij twee vrouwelijke crewleden zou hebben geteisterd. Hij zou voortdurend hen hebben geprobeerd te versieren, mishandelde ze en stapte dronken bij één van hen in bed.

NieuwsFilm

meest populair