Idris Elba wil 'James Bond' spelen, niet de 'zwarte James Bond'

Idris Elba wil 'James Bond' spelen, niet de 'zwarte James Bond'

De discussies over een niet blanke, Britse spion gaan verder...

Hij heeft charisma, stijl, sexappeal, kan goed acteren en is geboren in de juiste streek, maar toch komt Idris Elba niet makkelijk in beeld om de Britse spion James Bond te spelen. Waarom? Vanwege zijn donkere huidskleur. Niet alleen wordt het vindingrijke karakter al meer dan 55 jaar gespeeld door blanke acteurs, ook lijkt bedenker Ian Fleming dat altijd in gedachten te hebben gehad. Toch zien sommige mensen een stevige verandering wel zitten. De 46-jarige Elba ook wel, al worstelt hij met twijfels.

Een interview met Vanity Fair onthulde zijn gevoelens. "Je raakt ontmoedigd wanneer mensen van een bepaalde leeftijd zeggen: 'Het kan niet.' En het draait dan echt om de kleur van mijn huid. Als ik de rol zou krijgen - en het pakt goed of slecht uit - zou dat dan zo komen vanwege de kleur van mijn huid? Het is een moeilijke situatie om mezelf in te plaatsen terwijl ik dat niet wil."

Zwart
Toch kan de acteur uit het aankomende Hobbs & Shaw niet stoppen met dromen. Zo legt hij uit: "James Bond is een buitengewoon begeerd, iconisch en geliefd karakter. Hij neemt het publiek mee op grootse avonturen. Natuurlijk, als iemand aan mij vroeg 'Wil je James Bond spelen?', dan zou ik antwoorden met 'Ja!' Ik vind het wel fascinerend. Maar het is niet iets dat ik op een specifieke manier heb uitgedrukt. Zo van: 'Ja, ik wil de zwarte James Bond zijn.'"

Opvolger
Er wordt al jaren gepraat over de persoon die Daniel Craig moet aflossen. Laatstgenoemde man is momenteel bezig met de opnames van de 25ste Bond-film. Vermoedelijk voor de laatste keer. Andere namen die rondgaan, naast die van Elba, zijn die van Thor-collega Tom Hiddleston en Bastille Day-collega Richard Madden.

NieuwsFilm

meest populair