Bastille Day (2016)

With law comes disorder.

Het verrassendste aan dit zoveelste in Parijs gesitueerde tussendoortje met een rebelse CIA-agent, is dat Luc Besson er niet bij betrokken is.
play

5,6 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
92 Min Frankrijk

Michael Mason is een Amerikaanse zakkenroller die in Parijs woont. Op een dag steelt hij een tas met daarin iets meer dan enkel een portemonnee, een bom. Vervolgens wordt hij door CIA-agent Sean Briar op de hielen gezeten. De agent ontdekt echter al snel dat de onwetende Mason louter een pion is in een groter schaakspel van de terroristen. Tegen de bevelen van zijn meerderen in rekruteert Briar de zakkenroller en samen hebben ze minder dan 24 uur de tijd om een immense samenzwering bloot te leggen. Het ziet er namelijk naar uit dat de autoriteiten ook een vinger in de pap hebben. Het ongebruikelijke duo zal het vertrouwen in elkaar moeten vergroten om de gezamenlijke vijand uit te schakelen.

Regie
James Watkins
Jill Gagé
Cast
Idris Elba, Richard Madden, Kelly Reilly, Charlotte Lebon, Eriq Ebouaney, Stéphane Caillard, Alex Martin, José Garcia, Thierry Godard, Jorge Leon Martinez, Tony Paul West, Anatol Yusef, Daniel Westwood, Attila G. Kerekes, Alexander Cooper, Karl Farrer, Laura Hydari, Michael Haydon, Gjevat Kelmendi, James Cox, Gary Douglas, Max Cavenham, Stephen Parker, Valeria Ragonese.
Release
06.03.2016
Release NL
05.05.2016
Release DVD
09.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: James Watkins | Cast: Idris Elba (Sean Briar), Richard Madden (Michael Mason), Kelly Reilly (Karen Dacre), Charlotte Le Bon (Zoe Naville), Anatol Yusef (Tom Luddy), e.a.| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

Wat heeft de CIA toch met Parijs? Jason Bourne had er een woning, Bryan Mills raakte er zijn dochter kwijt, Ethan Renner moest er een laatste missie uitvoeren en Charlie Wax maakte er een grote puinhoop van. Is het omdat Parijs de stad van de liefde zou zijn en de CIA juist het tegenovergestelde vertegenwoordigt? Toegegeven, de drie laatstgenoemde personages zaten in films uit de koker van Luc Besson, die het blijkbaar geen probleem vindt om zijn thuisstad overhoop gehaald te zien worden door (ex-)CIA-agenten die hun boekje te buiten gaan. Die gewoonte in acht nemend, komt het als een verrassing dat Besson niets te maken heeft met Bastille Day. De film houdt zich namelijk opvallend goed aan zijn formule voor in Parijs gesitueerde actiethrillers die even gemakkelijk te bekijken als te vergeten zijn. Compleet met overgekwalificeerde hoofdrolvertolker.

Laatstgenoemde is Idris Elba, die al geruime tijd goed aan de weg timmert maar nog net niet is doorgestoten naar de absolute top van Hollywood. Hij heeft de liefde van de critici en het publiek, maar de absolute sterrenstatus lijkt nog even op zich te laten wachten. Bastille Day toont aan dat die wel binnen handbereik is. Niet omdat het zo’n denderende film is (integendeel), maar omdat hij leunt op Elba’s starpower. Daarvoor hoeven we enkel de poster maar te bekijken. Deze toont Elba en zijn medespeler Richard Madden, wiens rol praktisch even groot is (misschien zelfs groter), maar toch is het enkel Elba’s naam die boven de titel prijkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Bastille Day Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...goede actie-film waarin de vaart er in elk geval flink ingehouden wordt. Idris Elba is een coole gas......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bastille Day

acties