Disney lijkt draakje Mushu te negeren in 'Mulan'

De grote sprookjesfilm van Disney volgend jaar.

Met een wereldwijde box office-score van op dit moment 876 miljoen dollar blijkt de meest recente Disney-sprookjesfilm Aladdin een groot financieel succes, en dan krijgen we nog The Lion King en Maleficent: Mistress of Evil. Volgend jaar is het de beurt aan een andere grote titel: Mulan!

Nu lijkt het erop dat Disney (nog) een figuurtje zal negeren. The DisInsider denkt op basis van foto's van acteurs in setkleding te denken dat het geliefde draakje Mushu, met in de originele animatiefilm de stem van Eddie Murphy, wordt genegeerd. Op basis van onderstaande foto's denkt de fansite dat Mushu wordt vervangen door een feniks, een fabeldier uit de Griekse mythologie en de Chinese mythologie.

Tweet verwijderd

Muziek ook anders
Daarnaast zou er nog een verandering plaatsvinden in de film waarin Gong Li (Memoirs of a Geisha, Raise the Red Lantern) de titelrol speelt. De muziek uit de animatiefilm uit 1998 zou alleen instrumentaal te horen zijn. Het is al bekend dat de slechterik en het oogappeltje van Mulan zijn veranderd ten opzichte van de animatiefilm.

Niki Caro's Mulan staat gepland voor 27 maart 2020.

NieuwsFilm

meest populair