Algemeen

Disney lijkt draakje Mushu te negeren in 'Mulan'

De grote sprookjesfilm van Disney volgend jaar.

door Bram de Groot om 06:57 in Algemeen
Met een wereldwijde box office-score van op dit moment 876 miljoen dollar blijkt de meest recente Disney-sprookjesfilm Aladdin een groot financieel succes, en dan krijgen we nog The Lion King en Maleficent: Mistress of Evil. Volgend jaar is het de beurt aan een andere grote titel: Mulan!

Nu lijkt het erop dat Disney (nog) een figuurtje zal negeren. The DisInsider denkt op basis van foto's van acteurs in setkleding te denken dat het geliefde draakje Mushu, met in de originele animatiefilm de stem van Eddie Murphy, wordt genegeerd. Op basis van onderstaande foto's denkt de fansite dat Mushu wordt vervangen door een feniks, een fabeldier uit de Griekse mythologie en de Chinese mythologie.


Muziek ook anders
Daarnaast zou er nog een verandering plaatsvinden in de film waarin Gong Li (Memoirs of a Geisha, Raise the Red Lantern) de titelrol speelt. De muziek uit de animatiefilm uit 1998 zou alleen instrumentaal te horen zijn. Het is al bekend dat de slechterik en het oogappeltje van Mulan zijn veranderd ten opzichte van de animatiefilm.

Niki Caro's Mulan staat gepland voor 27 maart 2020.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

De generaal en slechterik zulle wel veranderen in dames.

ThEnd

Avatar

Gong Li speelt niet de titelrol, is ze iets te oud voor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mulan_(2020_film)

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "De generaal en slechterik zulle wel veranderen in dames."
Hopelijk worden ze geen zwakke damsels in distress die in de keuken staan, want daar kan mijn zwakke SJW hart niet tegen Smiley face

starbass

Avatar

Lijkt me sterk dat dat vrouwen worden, dat haalt het hele verhaal van mannen vs vrouwen omver.

Goku32

Avatar

Oh dat zou echt een hele grote fout zijn van de film als ze mushu gaan weg laten in de film. En als er sommig nummers niet in de film zitten. Dan is het zoiezo een faal voor mij

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Adofmirosch

We weten ondertussen al lang dat je het niet aankan als een vrouw in iets competenter blijkt te zijn dan een man, (moet lastig zijn, zoveel onzekerheid voor een blanke man als jijzelf) maar in het geval van Mulan is dit nu toch echt wel het geval sinds de eerste versie van haar ballade is opgetekend. In de 6de eeuw al. Geen moderne feminazi-toestanden om met je onzekerheden te bestoken dus maar een historisch stukje literatuur En dus ook geen vrouwelijke legermakkers voor ons Mulan aangezien haar aanwezigheid als enige vrouwelijke soldaat net het gene is waar het hele verhaal om draait.

Maac

Avatar

Zaphod "moet lastig zijn, zoveel onzekerheid voor een blanke man als jijzelf"
Want blanke mannen...

ZaphodBeeblebrox

Avatar

... hebben tegenwoordig blijkbaar veel moeite met op de achtergrond geschoven te worden. Enfin, bepaalde exemplaren hier toch

JIGSAW8

Avatar

mushu was juist de grote trekpleister van de film! die moet je niet gaan vervangen, en ook geen andere personages. er zijn heelveel mensen die die personages (vooral mushu) maar wat graag willen zien.

adofmirosch

Avatar

Wees maar niet bang @ZaphodBeeblebrox ik zal er mee ophouden Smiley face

NieuwsFilm

meest populair