Video

Trailer 'Driven' vertelt waarom automerk DeLorean nooit doorbrak

Bekend van Back To The Future, maar toch van de kaart geveegd.

door Corneel Vanfleteren om 13:15 in Video
Als je als filmliefhebber de naam 'DeLorean' hoort vallen, denk je direct aan die supersonische wagen waarmee Doc Brown en Marty door de tijd reizen in Back To The Future. Maar toch is de bedenker nooit bekend geworden en maakte het merk weinig auto's. De biografische film Driven legt uit hoe dat komt.

En dat antwoord is verwonderlijk, maar tragisch. Bedenker John DeLorean, hier gespeeld door Lee Pace (Captain Marvel), raakt verwikkeld in een drugszaak. Zijn buurman Jim Hoffman (een rol van Jason Sudeikis, Colossal) is ervan overtuigd dat DeLorean een handeltje in cocaïne heeft, en besluit de FBI in te lichten. Hoffman wordt informant voor de FBI, en probeert John DeLorean te betrappen met een list.Reputatieschade
Aangezien het een waargebeurd verhaal is, zouden we hier de afloop al kunnen vertellen, maar dan is er natuurlijk geen reden meer om de film te bekijken. Laten we het er nu maar op houden dat John DeLorean door het hele proces veel reputatieschade leed, en er daarom geen nieuwe modellen van de band rolden. Of het Hoffman lukt om zijn buurman erbij te lappen, daarvoor moet je de film maar bekijken.

Verder hebben ook Judy Greer, Isabel Arraiza en Corey Stoll rollen in Driven. In de V.S. zie je Driven vanaf 16 augustus in de zalen. Wanneer de film hier in de bioscoop komt, is nog niet geweten. Toch maar even de afloop googelen, dan?

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

DeLorean's waren sowieso nooit een succes, simpelweg omdat het geen goede auto's waren.
Er ging toentertijd het verhaal rond dat de hele fabriek met drugsgeld gefinancierd was en de verkoop van de auto's bedoeld om het drugsgeld wit te wassen.

NieuwsFilm

meest populair