Celebrity

Leonardo DiCaprio zeer pessimistisch over de toekomst

Meer troep en minder kwaliteit.

door FilmTotaal om 13:07 in Celebrity
Het is tamelijk logisch dat er het nodige filmnieuws rondom Once Upon a Time in Hollywood verschijnt. Het is een film waar miljoenen mensen naar uitkijken. Toch komt er vanwege de film ook wel wat droevig nieuws naar buiten. Zo lieten Quentin Tarantino en Brad Pitt weten dat hun carrières langzaam tot een einde komen. Ook hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio liet zich over de veranderingen uit die plaatsvinden in de filmwereld.

Brad Pitt liet zich voornamelijk positief uit over alle streaming-platformen van vandaag de dag, maar zijn collega DiCaprio deelt die mening niet. De met een Oscar bekroonde acteur is namelijk niet erg positief over de toekomst: ''Het is niet alsof ik er al ben sinds de stomme film, maar ik merk duidelijk dat alles flink aan het veranderen is. Films worden anders gemaakt, andere projecten worden nu gefinancierd''.

Altijd hetzelfde
Zo gaat DiCaprio verder: ''De studio's hebben zoveel verhalen en scripts die de moeite waard zijn om te maken, maar daar werken ze helaas niet aan. Grote studio's geven bakken met geld uit. Al deze grote bedrijven nemen de filmwereld over en vergeten het artistieke aspect. Het is net zoals de jaren twintig, toen meerdere grote studio's over alles controle hadden''.

''In deze tijd wordt er gigantisch veel geld in streamingdiensten gestoken. Maar met zoveel films en series kan het ook niet anders dat er veel troep tussen zit. Het is wel mooi om te zien dat er soms ook risico's worden genomen, met speciale verhalen, documentaires., etc. Sommige artiesten krijgen op deze manier de mogelijkheid geboden een film te maken, iets wat tien jaar geleden ondenkbaar was. Maar films zoals Once Upon a Time in Hollywood zijn met uitsterven bedreigd...''

Hoop houden
DiCaprio eindigt door te zeggen: ''Ik zeg niet dat deze film gevierd moet worden. Maar geniet van alle regisseurs die nog echte films maken. En laten we hopen dat in deze overgang naar de nieuwe tijd de 'oude' vorm van filmmaken nog blijft bestaan. Maar de toekomst voor de filmwereld ziet er somber uit...''

NieuwsFilm

meest populair