Algemeen

Makers van 'Spider-Man'-films overwegen om iconische schurken te introduceren

Producent Kevin Feige en regisseur Jon Watts sluiten het in elk geval niet uit voor de toekomst.

door Steven van der Vegt om 06:38 in Algemeen
Inmiddels zijn we al toe aan de derde superheldenfilm van Marvel dit jaar, in de vorm van Spider-Man: Far From Home. De nieuwste incarnatie van Spider-Man is na de trilogie van Sam Raimi en de twee Amazing Spider-Man-films met Andrew Garfield reeds de derde versie van de superheld. De vertolking van Tom Holland, die naast zijn twee solo-films in drie andere Marvel-films te zien was, is tot dusver een groot succes. Men kijkt dan ook alvast naar de toekomt.

Twee van Spider-Man zijn grootste schurken zagen we nog niet in deze nieuwste versie terug: Green Goblin en Doctor Octopuss. Beide verschenen nog in de eerste twee Spider-Man-films, ruim vijftien jaar geleden, toen nog vertolkt door Willem Dafoe en Alfred Molina. Regisseur Jon Watts van de nieuwste twee films geeft dan ook aan dat de focus op vernieuwing lag. "Je wil altijd iets vertonen dat mensen nog niet zagen, tenzij je een goede reden hebt om iets terug te brengen dat mensen al kennen. Er zijn nog zoveel toffe schurken waar we uit kunnen putten. Ik sluit het echter niet uit", laat Watts met enig scepticisme optekenen.

Kevin Feige
Het grote brein achter de Marvel-films, producent Kevin Feige, blijft ook voorzichtig in zijn stelling hierover. "Het wordt altijd overwogen. De insteek moet echter zijn dat een dergelijke keuze in dienst van het verhaal is. Als het verhaal en het doel klopt, dan is het natuurlijk mogelijk. Het moet daarentegen niet overkomen alsof we het maar doen om ze terug te brengen, dat zal voor de kijker achterhaald voelen", laat Feige weten. Tevens onderstreept hij de stelling van de regisseur: er zijn nog genoeg bekende schurken die nog niet werden gebruikt.

Zou jij de twee bekende schurken weer willen zien terugkeren in een nieuwe Spider-Man?

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Ik hoop niet dat ze van Flash The Green Goblin gaan maken.

Hyenas

Avatar

Doc Oc pas introduceren als Peter naar de uni gaat. Hij heeft nog een jaar high school dus die komt er vast wel.

krisiz

Avatar

Ik hoop nog eens op Tarantula, hoewel die in de oudere comics toffer was dan nu (google it! )

Chrischzz

Avatar

Tarantula muteerd letterlijk in een spin. En valt dood van een gebouw (in de comics)

Sparrow_LW

Avatar

Ik zou D'onofrio's Kingpin uit Daredevil ook wel in Spidey films willen zien...

Monojaxx

Avatar

The Spot, Kraven the Hunter en Scorpio wil ik zien. En Carnage en de Hobgoblin.

BdeB

Avatar

Wat Mono zegt, vooral The Spot kunnen ze wel leuke dingen mee doen denk ik en dan zou ik Vermin ook wel graag zien. Hammerhead zou ook wel leuk zijn als een mobster/street villain. Voor de luchtigheid is Humbug ook een leuk karakter.

Melvin Potter (Gladiator) die we al langs zagen komen in Daredevil lijk me ook een leuke om wat verder uitgewerkt te zien, maar volgens mij is dat voornamelijk een Daredevil villain. In het kader van het oog wil ook wat mogen ze ook The Black Cat wel introduceren Smiley face

En zo kunnen we nog even door Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Een film waarin een maffia war bezig zou ook interessant zijn. Dan kun je idd Hammerhead gebruiken en ook Tombstone en Kingpin.
Als muscle hebben ze dan types als Scorpion, Rhino en Tarantula voor zich werken.

Het lijkt mij ook wel leuk om ooit The Jackel te zien en dan dus ook Kaine(die in de comics Dr Octopus en de zoon van Kraven doodde)

Spidey heeft net als Batman echt ontzettend veel badguys. Als Holland net als Jackman dit karakter ong 20 jaar zou spelen en de films op niveau blijven kun je een indrukwekkend lange reeks maken waar geen enkele superheld in de filmwereld in de buurt van komt.

BdeB

Avatar

"Een film waarin een maffia war bezig zou ook interessant zijn. Dan kun je idd Hammerhead gebruiken en ook Tombstone en Kingpin."

Zou inderdaad ook wel mooi zijn, Tombstone is ook cool± Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ Idd, moet nog steeds eens verschijnen in een film.
Ik tel zijn kinderachtige verschijning in Into the Verse niet eens mee.
In plaats van een ‘crime boss’ is hij het knechtje van Kingpin die uit een huis geslagen wordt door tante May :’)

NieuwsFilm

meest populair