Makers van 'Spider-Man'-films overwegen om iconische schurken te introduceren

Makers van 'Spider-Man'-films overwegen om iconische schurken te introduceren

Producent Kevin Feige en regisseur Jon Watts sluiten het in elk geval niet uit voor de toekomst.

Inmiddels zijn we al toe aan de derde superheldenfilm van Marvel dit jaar, in de vorm van Spider-Man: Far From Home. De nieuwste incarnatie van Spider-Man is na de trilogie van Sam Raimi en de twee Amazing Spider-Man-films met Andrew Garfield reeds de derde versie van de superheld. De vertolking van Tom Holland, die naast zijn twee solo-films in drie andere Marvel-films te zien was, is tot dusver een groot succes. Men kijkt dan ook alvast naar de toekomt.

Twee van Spider-Man zijn grootste schurken zagen we nog niet in deze nieuwste versie terug: Green Goblin en Doctor Octopuss. Beide verschenen nog in de eerste twee Spider-Man-films, ruim vijftien jaar geleden, toen nog vertolkt door Willem Dafoe en Alfred Molina. Regisseur Jon Watts van de nieuwste twee films geeft dan ook aan dat de focus op vernieuwing lag. "Je wil altijd iets vertonen dat mensen nog niet zagen, tenzij je een goede reden hebt om iets terug te brengen dat mensen al kennen. Er zijn nog zoveel toffe schurken waar we uit kunnen putten. Ik sluit het echter niet uit", laat Watts met enig scepticisme optekenen.

Kevin Feige
Het grote brein achter de Marvel-films, producent Kevin Feige, blijft ook voorzichtig in zijn stelling hierover. "Het wordt altijd overwogen. De insteek moet echter zijn dat een dergelijke keuze in dienst van het verhaal is. Als het verhaal en het doel klopt, dan is het natuurlijk mogelijk. Het moet daarentegen niet overkomen alsof we het maar doen om ze terug te brengen, dat zal voor de kijker achterhaald voelen", laat Feige weten. Tevens onderstreept hij de stelling van de regisseur: er zijn nog genoeg bekende schurken die nog niet werden gebruikt.

Zou jij de twee bekende schurken weer willen zien terugkeren in een nieuwe Spider-Man?

NieuwsFilm

meest populair