'The Lion King' wordt fors langer dan het origineel

De film krijgt dus toch iets origineels!

De speelduur van The Lion King is bekend. Waar er uit de trailers tot nu toe weinig is gebleken waardoor we stellig kunnen beweren dat de film van Jon Favreau anders wordt dan de animatiefilm uit 1994. Maar de speelduur die vandaag is vrijgegeven suggereert iets anders.

The Lion King is een van die animatiefilms die vijfentwintig jaar na de release nog altijd goed gewaardeerd wordt. Maar de film over Simba krijgt deze maand een remake met CGI die de boel veel realistischer maakt. Alhoewel tot nu toe gedacht werd dat het een complete hervertelling van het origineel zou worden, horen we nu iets heel anders.

Een half uur
De film van Jon Favreau zal 118 minuten duren. Dat is 29 minuten langer dan de animatiefilm uit 1994 waar de regisseur zich op baseert. Vermoedelijk zal het verhaal dan ook flink uitgebreid worden en krijgen we ook wat nieuwe originele nummers.

The Lion King is een hervertelling van Hamlet, het verhaal van Shakespeare. Centraal staat de leeuw Simba, wiens vader vermoord wordt door zijn kwaadaardige oom Scar. Simba krijgt de schuld en vlucht weg, maar jaren later wordt hij door jeugdvriendinnetje Nala teruggehaald, om het tij te keren.

NieuwsFilm

meest populair