Netflix: 'Er gaat veel minder gerookt worden'

Netflix: 'Er gaat veel minder gerookt worden'

Disney deed roken al even geleden in de ban.

Walt Disney deed roken jaren geleden al in de ban. In producties van vele andere studio's wordt echter nog volop gepaft, maar nu lijkt ook Netflix zich te beseffen dat dit eigenlijk helemaal niet hoeft, of in ieder geval kan minderen. Na een onderzoek gaat Netflix het roken in hun producties terugbrengen.

De BBC meldt dat Netflix naar aanleiding van een recent onderzoek van Truth Initiative, waaruit bleek dat er in populaire programma's steeds meer wordt gerookt, het aantal rokers in eigen films en series gaat verminderen.

Heel veel rokers in Netflix-content
Het onderzoek wees uit dat er op Netflix "veel meer" sigaretten worden getoond dan op de reguliere Amerikaanse televisie. Er werd bijvoorbeeld maar liefst 292 keer gerookt in het tweede seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt. Ook in Stranger Things wordt er wat afgepaft, namelijk 444 keer in de eerste twee seizoenen.

Netflix heeft aangegeven dat roken in programma's die zich op jongeren richten alleen nog wordt toegestaan als daarmee de serie of film historisch of feitelijk nauwkeuriger wordt. In andere programma's wordt de keuze neergelegd bij de makers.

NieuwsFilm

meest populair