Wordt 'Akira' eindelijk een Anime-verfilming die niet is 'gewitwast'?

Wordt 'Akira' eindelijk een Anime-verfilming die niet is 'gewitwast'?

Manga-verfilming 'Akira' krijgt Aziatische cast! Eerder werd gevreesd dat opnieuw een typisch Aziatisch verhaal 'gewitwast 'zou worden.

Via de casting-site Backstage.com is een zogenaamde 'castingcall' verspreid voor een film met de werktitel Box 28, naar verluidt een codenaam voor de verfilming van de klassieke anime/manga Akira. De oproep voor castleden lijkt te bevestigen dat regisseur Taika Waititi Thor: Ragnarok trouw aan zijn woord blijft en Aziatische acteurs de hoofdpersonages laat spelen in de film. In voorgaande jaren werd er gesproken over een voornamelijk blanke cast, die zou bestaan uit namen als Leonardo DiCaprio (nu producent van de film), Garret Hedlund en Gary Oldman.

Of de beslissing om te gaan voor een Aziatische cast te maken heeft met de negatieve reacties op de casting van Ghost in the Shell, die andere grote manga-verfilming, is onbekend. De omschrijvingen van de belangrijkste personages op de oproeplijst luiden als volgt:

-Voor de rol van 'Jun' (ofwel Kaneda) wordt gezocht naar een man van 18-24 jaar oud. Moet een Japanner spelen, maar Engels spreken. Wordt beschreven als scherp, afgetraind, knap en cool. Hij is de leider van een tiener-straatbende en trapt veel lol.

-Voor de rol van 'Koichi' (ofwel Tetsuo) wordt gezocht naar aan man van 18-24 jaar oud. Moet een Japanner spelen, maar Engels spreken. Hij is een echte doorzetter en nergens bang voor. Wordt geteisterd door het verlies van een geliefde.

-Voor de rol van 'Misa' (ofwel Kei) wordt gezocht naar een vrou van 18-30 jaar oud. Moet een Japanse spelen, maar Engels spreken. Ze wordt omschreven als mooi en intelligent. Heeft een sterke wil en is lid van een anti-regerings organisatie die de stad wil redden van de ondergang.

Later dit jaar meer details over Akira?
Op de oproeplijst wordt nergens gesproken over enige opnamedata. Dit najaar wordt Waititi's nieuwe veelbelovende film Jojo Rabbit vertoond op verschillende grote filmfestivals. Naar verwachting zal de regisseur dan meer loslaten over Akira.

NieuwsFilm

meest populair