Opvallend Hollands tintje in 'Spider-Man: Far Frome Home'

Opvallend Hollands tintje in 'Spider-Man: Far Frome Home'

Deze scène doet het goed bij het Nederlandse publiek.

Met delen in onder meer Venetië, Praag en Londen doet Spider-Man: Far From Home een aantal grote Europese trekpleisters aan. Dit bleek ook al uit de trailers. Maar er zitten nog een paar opvallende momenten is de film!


Let op: SPOILERS!


In Marvel Studios' Far From Home zien we hoe Peter Parker en zijn klasgenoten een Eurotrip meemaken. Uiteraard moet Parker een aantal keer de groep verlaten om zijn Spider-Man pak aan te trekken. Tijdens een van zijn avonturen belandt hij onbedoeld in Nederland!

Hangover!
Op een zeker ogenblik raakt Spider-Man buitenwesten in een trein om niet veel later wakker te worden in een cel, samen met een aantal Nederlandse voetbalsupporters. De acteurs die we zien zijn Jeroen van Koningsbrugge (Riphagen), Michael de Roos (Het leven volgens Nino) en Jan-Paul Buijs (Billy). Na een kort onderonsje weet Parker met gemak te ontsnappen.

"Het was mijn zoontje die meteen doorhad dat het om de nieuwe Spider-Man-film ging", vertelt Van Koningsbrugge aan AD.nl. "Hij is een grote fan van Marvel, net als ik trouwens. Ik heb een grote verzameling stripboeken en de verfilmingen heb ik diverse keren gezien."

Markt
Op een wel erg stereotype Hollands pleintje vraagt Parker de telefoon van een behulpzame marktkoopman (Lukás Bech). Aangezien hij gelijk de telefoon krijgt, zijn de Hollanders wel erg aardig volgens de Marvel-superheld. Dan vraagt hij waar hij is, en het blijkt dat hij in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk is. De marktkoopman moet het zelfs bevestigen aan Jon Favreau's Happy Hogan. Vervolgens wordt Parker opgehaald in een veld vol tulpen.

Hieronder een blik op Van Koningsbrugge, via AD.nl.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair