Misdaadklassieker 'Heat' met Pacino/De Niro krijgt mogelijk een prequel

Misdaadklassieker 'Heat' met Pacino/De Niro krijgt mogelijk een prequel

Michael Mann spreekt al een aantal jaren over een boek dat als prequel op de misdaadklassieker uit 1995 moet dienen.

Een aantal jaren geleden werd al eens gemeld dat regisseur Michael Mann de wereld van zijn misdaadklassieker Heat opnieuw zou bezoeken in de vorm van een prequel-boek, dat hij samen met auteur Reed Farrel Coleman vorm zou geven. Mann suggereerde vervolgens in een interview dat het boek zowel als prequel én sequel zou kunnen dienen. In de jaren erna hoorden we echter nagenoeg niks meer over het project.

Via een interview dat Coleman had met de heren van de bejubelde One Heat Minute-podcast, werd het boek nu echter voor het eerst in jaren besproken. Mann bevestigde daarnaast via Twitter dat Harper Collins het boek volgend jaar zal publiceren.

Eerder werd aangegeven dat het (vooralsnog titelloze) boek de jonge jaren van rechercheur Vincent Hanna (Al Pacino), Neil McCauley (Robert De Niro), Chris Shihirles (Val Kilmer), McCauley's bondgenoot Nate (Jon Voight) en andere personages zou belichten. Coleman zei hier nu het volgende over:

"Mann en ik waren beiden van mening dat slechts een prequel niet interessant genoeg is. Je weet immers al hoe het met iedereen afloopt... maar hoe zit het met iedereen die aan het einde van Heat nog leeft? Waar eindigen zij? En zijn er enige voorbodes voor hun lot?"

Kunnen we ook een filmversie verwachten?
Coleman gaf ook aan hoe Mann en hij het project op verschillende manieren benaderen en hoe graag zij het verfilmd zouden willen zien:

"Denk ik dat hij het boek wil verfilmen? Reken er maar op. Ik wil het waarschijnlijk nog liever dan hij."

Mann zal zelf morgen (zaterdag) te horen zijn tijdens de laatste aflevering van de podcast.

NieuwsFilm

meest populair