Blu-ray

Blu-ray review 'Bumblebee' - De beste Transformers-film tot op heden

De zesde film in de reeks lijkt een soort van reboot.

door Bram de Groot om 13:02 in Blu-ray
Regie: Travis Knight | Cast: Hailee Steinfeld (Charlie Watson), Dylan O'Brien (Bumblebee - stem), Megyn Price (Amber), John Cena (Agent Burns), Justin Theroux (Dropkick - stem), Angela Bassett (Shatter - stem), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Bioscooprelease: 20.12.2018 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Nadat Michael Bay met Transformers: The Last Knight zijn vijfde en minst succesvolle (naar verluidt geflopte) film in de reeks afleverde, verscheen eind verleden jaar een soort van prequelfilm: Bumblebee. De regisseur van de kleinschaligere film werd met Travis Knight (Kubo and the Two Strings, 2016) een opvallende naam. De ontvangst overtrof alle eerdere delen en alles lijkt erop te wijzen dat dit een startschot is van een grootschalige (soft)reboot van de franchise.

Het $135 miljoen kostende Bumblebee, goed voor $468,0 miljoen wereldwijd, begint in 1987, als Bumblebee zich schuilt houdt in een autokerkhof in een klein Californisch badplaatsje. De avontuurlijke tiener Charlie ontdekt de zwaar beschadigde Bumblebee. Charlie weet de Autobot te herstellen en ze ontdekt dat niet met een gewone auto te maken heeft. De twee worden elkaars beste vrienden die elkaar beschermen wanneer Bumblebee's toekomst bedreigd wordt.


Discs 1 x 4K Blu-Ray | 1 x Blu-ray | Release: mei 2019 | Beeld: 2160p | 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083185404 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze 4K Blu-ray uitgave van Bumblebee zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K Blu-ray keepcase. De voorkant toont naast de gele Bumblebee ook de twee voornaamste tegenstanders en de belangrijkste menselijke hoofdrolspelers. De leeftijd: 12 jaar.

De beeldkwaliteit van deze 4K-uitgave is indrukwekkend te noemen. Met een beeldvullende weergave (1.78 : 1) wordt de ruimte op het scherm volledig benut en dat is fraai met deze meest optimale 4K-weergave. Na wat aanpassingen in de settings wordt de weergave nog iets filmischer dan bij de 4K-review van Creed II. Ondanks dat de visuele effecten van een topniveau zijn, springen deze er in 4K toch net iets teveel uit. Beeldinstellingen bieden een redelijke uitkomst, al wordt professionele kalibratie overwogen. Het geluid komt in Dolby Atmos en is nagenoeg optimaal, met dank aan de vertaalde TrueHD 7.1 track. De muziek werd opgeleverd door de geprezen Dario Marianelli en het geheel klinkt met de vele visuele effecten stevig en avontuurlijk.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft een aantal gave featurettes en andere extra's op de schijf geplaatst. De meeste extra's vind je onder het kopje Bringing Bumblebee to the Big Screen. Dit zijn vijf kortere video's met een speelduur van bijna 50 minuten. Er wordt kort gekeken naar het basisplot van de film en de twee menselijke hoofdrolspelers Hailee Steinfeld en John Cena. Interessanter wordt het in Bumblebee Goes Back to G1 en Back to the Beetle waarin wordt gekeken naar het originele ontwerp en het ontwerp uit de films van Bay. Ook het 20 minuten durende California Cruisin' Down Memory Lane is interessant. Hierin wordt gekeken naar hoe de film is zijn geheel is ontworpen, visueel gezien.

Daarnaast zijn er nog verwijderde en verlengde scènes te bekijken. In 20 minuten zijn er negen scènes te bekijken, met de titels Original Opening, Drive to Karate Class, Birthday Present, Car Wash and Beetle Breakdown, Charlie Drops Off Mona and Conan, Decepticons Inspect the Armory, Drive to Cliff, Sector 7 en Appliance War. Aanvullend zijn er een aantal Outtakes. In Bee Vision: The Transformers Robots of Cybertron wordt er aandachtig gekeken naar de (originele) robots in de openingsscène op Cybertron.

Heb jij Bumblebee gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Hele leuke(familie)film.

Robbepost

Avatar

Na alle positieve reacties vond ik hem erg tegenvallen.

DrPeper

Avatar

"De beste transformerfilm" dat zegt iets over de kwaliteit van de transformerfilms ansich.
Ik vond Bumblebee een slechte en voorspelbare film.

Gigan72

Avatar

De eerste 15 min zijn goed daarna wordt het crap.
Alleen die 2 Decepticons zijn leuk gedaan.
Dat gedoe tussen bee en die chick is saai en beetje zelfde als Transformers 2007.
En John Cena  laat zien dat hij NIET kan acteren.
TF 1 en 3 blijven de beste.


Frietgezicht

Avatar

Lachwekkend slechte film (op de eerste paar minuten op Cybertron na) die eigenlijk duidelijk puur gericht is op kids en die paar ‘volwassenen’ die graag kinderfilms kijken.

Ik heb eigenlijk met vrienden de gehele film gelachen op momenten die daar niet voor bedoeld waren puur omdat het zo slecht was dat het komisch werd.

Het begint nog goed met actie op Cybertron. De designs zijn goed, de robots zijn een keer goed uit elkaar te halen en de special effects zien er prima uit. Daar is alles wel mee gezegd.

Bumblebee veranderd na aankomst op aarde in een ontzettend dom 2 jarig hondje en blijft zo de rest van de film.
We krijgen een slecht geschreven verhaaltje dat steelt van o.a. E.T. , The Iron Giant en de oude Transformers films en de film lijkt uren te duren.

Natuurlijk zijn de voorspelbare karakters aanwezig.

- Knap meisje die alsnog een outcast is.
- Nerdy vriendje die haar leuk vindt
- Domme ongeloofwaardige ouders.
- Mean girls
- Vervelend broertje die helpt.
- En John Cena. HAHAHAHA. die lijkt te weten dat die in een baggerfilm zit maar lijkt net als de andere karakters uit een Michael Bay TF te zijn weggelopen.

De gehele film krijgen we dan humor wat niet werkt en niet grappig is en een band tussen Bumblebee en een meisje waar je niks om geeft.
Dat gedoe met dr vader moet emoties opwekken? Met als finale die duik van dr? Hahaha we hadden het niet meer toen.
En dan had je vlak daarvoor nog Cena in zijn helikopter en de Decepticons die hem niet gewoon uit de lucht knallen gelijk. Moest spannend zijn maar lag dubbel.

Opvallend is ook dat Bumblebee aan het einde geen krasje heeft ondanks al die knokpartijen. Details die niet uitmaken in een kinderfilm dus daar stoor ik mij nog niet eens aan.

Geen bloed laten zien als mensen uit elkaar knallen ook,alleen water Lol

Ik kan even doorgaan maar als je weinig ervaring hebt met films als kind zijnde kan dit vernieuwend werken en leuk zijn, dat geloof ik best.

2 voor de moeite

Decepticon

Avatar

Wat een rant Friet, zozo. En wat blijven mensen een haat hebben tegen deze film en het elke keer moeten blijven verkondigen.

Ik zat niet op een Bumblebee film te wachten, maar Travis Kinght heeft een prima film afgeleverd die vele malen beter is dan Transformers 4 en 5 van Bay. Transformers 1 en 3 blijven voor mij ook de beste en heb Revenge of the Fallen ook nog wel boven Bumblebee staan.

En eh Bram, met dank aan Universal? Kun je niet beter Paramount bedanken?

Moffy

Avatar

Geweldig al die volwassen mannen die een kinderfilm gaan afkraken:’)

In zijn genre niks mis mee was gewoon tof in elkaar gezet, misschien niks nieuws maar zeker niet slecht!

Civilian Supreme

Avatar

Ik vond het een stap in de goede richting maar toch weer die domme humor en zeer irritante bijpersonages die de boel nekken. Hou het gewoon bij die gave Transformers en zo min mogelijk bij de mensen.
Ook een niet pratende Bumblebee is echt lachwekkend slecht. Zulke geavanceerde robots en hij kan al 6 films niet praten?! Domme gimmick.
Deze films hebben trouwens patent op irritante ouders.
Designs zijn top.

Frietgezicht

Avatar

Tof in elkaar gezet :’)
Oh ja, met zo’n analyse en zulke argumenten kijk ik er anders tegenaan. Eigenlijk zeker niet slecht!

@ Deceptic, tja als je een mening hebt onderbouw ik die ook maar gelijk Smiley face

Goku32

Avatar

Cybetron hadden ze de hele film moeten houden zonder mensen dan was het een topper geweest. Ik vind dat met die chicks echt slecht tussen hun 2

horizon

Avatar

Bumblebee is niet slecht, zeker niet maar het is meer een nieuwe versie van the Iron Giant dan iets anders.

De doelgroep van Transformers is altijd kinderen geweest, van speelgoed tot tekenfilms tot comics dus zeggen dat dit een kinderfilm is klopt wel.

Daarom zie je ook heel veel aspecten steeds terugkeren in deze franchise.

Bumblebee is niet de beste in de filmfranchise. Dat is nog steeds de eerste Transformers film uit 2007. De blockbuster blauwdruk waarmee MCU en veel andere films aan de slag zijn gegaan.

Probleem van Bumblebee zit hem in de actie. Hoewel de CGI goed is mis je de impact van zulke robots op het omliggende landschap. Bay liet dat veel beter zien. Bayhem past bij Transformers.

shellghost

Avatar

Beste Transformers film sinds de tekenfilm uit de jaren 80.
Die van Bay zijn verschrikkelijk. Heb deel 1 nooit uit kunnen kijken, laat staan de rest.
Laat dit het startsein zijn van een reeks goede films die recht doen aan de Transformers.

starbass

Avatar

De andere zijn inderdaad allemaal erg slecht, dus de beste is nog niet meteen hoop gevend :P, kijk hem wel een keer als hij op tv komt.

horizon

Avatar

Tekenfilm uit de jaren 80 was heel erg matig. Enige wat die film overeind houd is wat nostalgie.

NieuwsFilm

meest populair