Blu-ray review 'Bumblebee' - De beste Transformers-film tot op heden

Blu-ray review 'Bumblebee' - De beste Transformers-film tot op heden

De zesde film in de reeks lijkt een soort van reboot.

Bekijk de afbeeldingRegie: Travis Knight | Cast: Hailee Steinfeld (Charlie Watson), Dylan O'Brien (Bumblebee - stem), Megyn Price (Amber), John Cena (Agent Burns), Justin Theroux (Dropkick - stem), Angela Bassett (Shatter - stem), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Bioscooprelease: 20.12.2018 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Nadat Michael Bay met Transformers: The Last Knight zijn vijfde en minst succesvolle (naar verluidt geflopte) film in de reeks afleverde, verscheen eind verleden jaar een soort van prequelfilm: Bumblebee. De regisseur van de kleinschaligere film werd met Travis Knight (Kubo and the Two Strings, 2016) een opvallende naam. De ontvangst overtrof alle eerdere delen en alles lijkt erop te wijzen dat dit een startschot is van een grootschalige (soft)reboot van de franchise.

Het $135 miljoen kostende Bumblebee, goed voor $468,0 miljoen wereldwijd, begint in 1987, als Bumblebee zich schuilt houdt in een autokerkhof in een klein Californisch badplaatsje. De avontuurlijke tiener Charlie ontdekt de zwaar beschadigde Bumblebee. Charlie weet de Autobot te herstellen en ze ontdekt dat niet met een gewone auto te maken heeft. De twee worden elkaars beste vrienden die elkaar beschermen wanneer Bumblebee's toekomst bedreigd wordt.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x 4K Blu-Ray | 1 x Blu-ray | Release: mei 2019 | Beeld: 2160p | 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083185404 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze 4K Blu-ray uitgave van Bumblebee zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K Blu-ray keepcase. De voorkant toont naast de gele Bumblebee ook de twee voornaamste tegenstanders en de belangrijkste menselijke hoofdrolspelers. De leeftijd: 12 jaar.

De beeldkwaliteit van deze 4K-uitgave is indrukwekkend te noemen. Met een beeldvullende weergave (1.78 : 1) wordt de ruimte op het scherm volledig benut en dat is fraai met deze meest optimale 4K-weergave. Na wat aanpassingen in de settings wordt de weergave nog iets filmischer dan bij de 4K-review van Creed II. Ondanks dat de visuele effecten van een topniveau zijn, springen deze er in 4K toch net iets teveel uit. Beeldinstellingen bieden een redelijke uitkomst, al wordt professionele kalibratie overwogen. Het geluid komt in Dolby Atmos en is nagenoeg optimaal, met dank aan de vertaalde TrueHD 7.1 track. De muziek werd opgeleverd door de geprezen Dario Marianelli en het geheel klinkt met de vele visuele effecten stevig en avontuurlijk.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft een aantal gave featurettes en andere extra's op de schijf geplaatst. De meeste extra's vind je onder het kopje Bringing Bumblebee to the Big Screen. Dit zijn vijf kortere video's met een speelduur van bijna 50 minuten. Er wordt kort gekeken naar het basisplot van de film en de twee menselijke hoofdrolspelers Hailee Steinfeld en John Cena. Interessanter wordt het in Bumblebee Goes Back to G1 en Back to the Beetle waarin wordt gekeken naar het originele ontwerp en het ontwerp uit de films van Bay. Ook het 20 minuten durende California Cruisin' Down Memory Lane is interessant. Hierin wordt gekeken naar hoe de film is zijn geheel is ontworpen, visueel gezien.

Daarnaast zijn er nog verwijderde en verlengde scènes te bekijken. In 20 minuten zijn er negen scènes te bekijken, met de titels Original Opening, Drive to Karate Class, Birthday Present, Car Wash and Beetle Breakdown, Charlie Drops Off Mona and Conan, Decepticons Inspect the Armory, Drive to Cliff, Sector 7 en Appliance War. Aanvullend zijn er een aantal Outtakes. In Bee Vision: The Transformers Robots of Cybertron wordt er aandachtig gekeken naar de (originele) robots in de openingsscène op Cybertron.

Heb jij Bumblebee gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?



NieuwsFilm

meest populair