Theorie: Thanos creëert nieuwe tijdlijn in 'Avengers: Infinity War'

Theorie: Thanos creëert nieuwe tijdlijn in 'Avengers: Infinity War'

Dit zou zomaar kunnen!

Met de introductie van het Multiversum en tijdreizen kan er op verschillende manieren gekeken worden naar de gebeurtenissen in het Marvel Cinematic Universe. De uitleg hierbij is dat met tijdreizen niets ongedaan gemaakt kan worden en dat er enkel nieuwe tijdlijnen gecreëerd worden. Wat betekent dat voor de korte stap terug in de tijd door Thanos in Avengers: Infinity War?

Een nieuwe theorie, via Screen Rant, zegt dat Elizabeth Olsens Scarlett Witch in Infinity War won van Josh Brolins Thanos. Ze verwoestte namelijk de Mind Stone en daardoor kon Thanos nooit alle stenen bemachtigen. Op basis van de uitleg van tijdreizen en het Multiversum in Avengers: Endgame kan aangenomen worden dat Thanos vervolgens een alternatieve tijdlijn creëerde om alsnog de Mind Stone van Visions voorhoofd te trekken.

Multiverse door Endgame
Op het moment dat Infinity War in de bioscoop verscheen, dacht nog niemand over een Marvel Multiverse. Nu bekend is dat tijd niet zonder consequenties teruggedraaid kan worden, bestaat er dus een Marvel-wereld waarin Thanos de Mind Stone niet heeft kunnen bemachtigen en vertrok in de tijd. Deze theorie wordt bekrachtigd door de uitspraak van de Ancient One. Zij stelt dat als er iets veranderd wordt in het verleden dat er dan een nieuwe tijdlijn ontstaat. De gedachte dat de Time Stone ook in één tijdlijn tijd kan terugdraaien lijkt uitgesloten, aangezien de Ancient One de tijdlogica uitlegt in Endgame.

Dit zou dus betekenen dat Endgame, het recente Spider-Man: Far From Home en andere Infinity War-vervolgfilms zich afspelen in een compleet nieuwe tijdlijn ten opzichte van het Marvel Cinematic Universe dat we tot dat moment zagen.

Ben je het er mee eens?
Uiteraard staat deze theorie al snel ter discussie en zou het interessant zijn om de mening van de schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely of regisseurs Anthony en Joe Russo te horen. Wat zeg jij?

NieuwsFilm

meest populair