Regisseur over het multiversum in het MCU na 'Spider-Man: Far From Home'

Regisseur over het multiversum in het MCU na 'Spider-Man: Far From Home'

Wat zijn de implicaties hiervan?

Bestaat het multiversum in het MCU? Het lijkt er uit de marketing voor Spider-Man: Far From Home wel op. In een interview gaat regisseur Jon Watts in op het idee en wat voor betekenis het heeft voor het MCU. Lees dit artikel alleen als je de film al gezien hebt.


Aan het einde van Far From Home blijkt dat Quentin Beck (Jake Gyllenhaal) niet van een andere dimensie afkomstig is. "Er is geen Earth-616, " vertelt regisseur Watts aan ComicBook.com. "Earth-616 is een comicversie van onze planeet." Maar het multiversum zou kunnen bestaan: "Avengers: Endgame zou tot het ontstaan van het multiversum geleid kunnen hebben. Dat is niet ineens onmogelijk geworden. Maar Beck komt van de MCU-aarde."

Waarom mensen hem dan zo gemakkelijk geloofden? "Er zijn zoveel vreemde dingen gebeurd in Endgame. De helft van de bevolking verdwijnt, Thanos valt de Aarde aan en tijdreizen is mogelijk. Dus dat mensen dit geloven, die leugens over het multiversum, is niet heel vreemd. De wereld is zo vreemd, waarom zou je het dan niet geloven?"

NieuwsFilm

meest populair