Algemeen

DC-film 'Joker' gaat fans flink boos krijgen!

Todd Philips' Joker wordt compleet anders.

door Bram de Groot om 12:52 in Algemeen
Als de Clown Prince of Crime weer op het witte doek verschijnt in de DC-film Joker, dan hebben we de afgelopen circa tien jaar drie verschillende optredens gezien. Zo'n tien jaar terug was er de versie van Heath Ledger in The Dark Knight en in 2016 was het Jared Leto die de Joker speelde in Suicide Squad. In Joker zal Joaquin Phoenix zijn versie presenteren.

In gesprek met Empire heeft regisseur Todd Phillips laten doorschemeren dat de fans ruimdenkend de film moeten bekijken. De versie van Phoenix wordt namelijk anders dan in de comics. Het wordt een eigen interpretatie van hoe iemand de Joker zou kunnen worden.


"We hebben niets aangehouden uit de stripboeken. Hier zullen mensen kwaad om worden. We hebben simpelweg onze eigen versie geschreven over waar een man als de Joker misschien vandaan zou kunnen komen. Dat is wat ik interessant vind. We maken ook geen Joker-film, maar we laten het verhaal zien van hoe hij de Joker wordt. Het gaat over deze specifieke man."

Arthur Fleck-film
Dat dit het geval is, was al een beetje duidelijk. Het personage van Phoenix krijgt met Arthur Fleck namelijk een echte naam, iets dat nog nooit in de comics gebeurde. Daarnaast wordt ook Batman niet in de film verwacht.

Vanaf begin oktober zien we hoe deze compleet originele (niet-)Joker-film uitpakt. Hieronder een nieuwe foto, via Empire.25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Ik weet niet goed wat ik hiervan moet denken. Het blijft een iconisch personage, met net een heel mysterieuze achtergrond. Die invullen kan risicovol zijn. Wel benieuwd naar deze film, ik ben ruimdenkend. Alleen is er voor de Joker wel een bepaald verwachtingspatroon. Ik denk dan bv aan een freak, maffia, chaos.

Frietgezicht

Avatar

Maybe beste om het karakter ‘Joker’ te vergeten en gewoon te hopen op een goede film met een psycho in de hoofdrol a la Nightcrawler.
Als die totaal niet lijkt op de comic/cartoon versie vind ik het prima zolang de film zelf maar top is.

Decepticon

Avatar

Bij de comic lezers/"fans", kun je toch nooit wat goed doen, die klagen altijd, maakt niet uit wat, er iets altijd wel iets wat hun niet aanstaat en dan is de wereld te klein en wordt de film compleet afgebrand.

Ik vind het heel goed dat ze zelf een achtergrond verhaal bedacht hebben en niet uit een comic verhaal hebben geput voor ideeën.
Nu afwachten of het een goede film is geworden, maar het ziet er iig goed uit.

Novarellum

Avatar

A.Fleck nu al grappig.

Goku32

Avatar

Deze ga ik zeker checken, ik denk dat dit een Geweldige film gaat worden

Monojaxx

Avatar

Dit wordt een flop. Heeft weinig met DC te maken.
Lijkt eerder een filmhuis film te worden.

Roy_Dh

Avatar

Iedereen die bekend staat bij Joker weet dat hij gewoon een psycho is en volgens de trailer begint hij als een dood gewone mens maar volgens de trailer wat hij allemaal meemaakt ...vandaar dat er gezegd wordt dat het een ruim dekkend film is.

Hans43

Avatar

Ik vond de Nolan Dark knight serie meer realistische en vond dat toen geweldig. Als deze film ook een goed verhaal mee krijgt en minder CGI is dat ook wel weer is lekker. Ik vind Phoenix wel erg oud voor een beginnende "Joker" maar goed we gaan het zien.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Alsof er veel nodig is om ‘fans’ boos te maken, pfff

Judge

Avatar

Op zich lijkt het me geen verkeerde film. De trailer is intrigerend. Maar ik vind het nog steeds een gemiste kans dat ze geen donkere actrice hebben gecast in deze rol...

Boer

Avatar

Alleen maar goed dat de comics genegeerd worden! Dat zijn toch meestal vrij corny verhaaltjes. Ik hoop dat ze de artistieke vrijheid optimaal gebruiken! Dit is al de derde iteratie van de Joker namelijk

Sunspot

Avatar

Mooi, kan het ook gezien worden als een normale film, hoeft niet eens DC te zijn.

GA het ook zo bekijken, fok DC. Stelletje lafaards daar, onkundig, gewoon slap, fokking rommeltje

Heb wel vergtrouwen in de film.

GreenHornet

Avatar

Ik had liever candy ass als joker gezien

Pepej

Avatar

Hm in Tim Burton's batman was er toch ook een duidelijke ontstaansgeschiedenis, compleet met naam, Jack Napier. Een achtergrond in de maffia, wordt verraden door zijn bazen, voor dood achtergelaten in chemicaliën, en bovenal verantwoordelijk voor de dood van waynes ouders.
On topic Joachim Phoenix kan goed uit de voeten met emotioneel gestoorde badguys zie gladiator, hij is altijd geloofwaardig ben benieuwd naar het resultaat

CassidyButch

Avatar

Arthur Fleck wordt wel genoemd in de comic books, serieus je moet echt wat meer research gaan doen, trouwens het is wel degelijk gebaseerd op een comic book verhaal.

Maar ik vind het wel een goed idee eigenlijk, er zijn zoveel verhalen over de origine van de joker dus eentje erbij zal geen enkele verschil maken. Er zijn 3 jokers in de DC comic book series dus.

CassidyButch

Avatar

@pepej

Je hebt 3 jokers in de DC universe, Arthur Fleck, Jack Napier zijn er 2 van de 3 en nog onbekend.

Wat we tot nu toe weten is Joaquin Phoenix en Jared Leto zijn in hetzelfde universe en derde joker moet nog verschijnen, uit de geruchten zal die door Leonardo DiCaprio gespeeld worden maar dat weet ik niet zeker

GreenHornet

Avatar

welke Joker gaan we dan zien in de nieuwe Batman

Frietgezicht

Avatar

^ The Animated versie met de stem van Mark Hamill. Soort Who Framed Roger Rabbit film.

Pepej

Avatar

@butch cassidy
Leonardo di caprio zou wel geweldig zijn... hij heeft in ieder geval ook een goede Nicholson grijns ( zie Nicholson impressies door di Caprio )

Sunspot

Avatar

@CassidyButch

Dat wist ik niet, klinkt interessant wel

Ze kunnen meer meer doen, als ze toch al bezig zijn, gewoon die 3e erbij

CassidyButch

Avatar

Jason Todd kan ook de derde joker zijn, maar dat zijn geruchten uit de comic books. In Augustus verschijnt de nieuwe comic book series over de 3 jokers.

NieuwsFilm

meest populair