DC-film 'Joker' gaat fans flink boos krijgen!

Todd Philips' Joker wordt compleet anders.

Als de Clown Prince of Crime weer op het witte doek verschijnt in de DC-film Joker, dan hebben we de afgelopen circa tien jaar drie verschillende optredens gezien. Zo'n tien jaar terug was er de versie van Heath Ledger in The Dark Knight en in 2016 was het Jared Leto die de Joker speelde in Suicide Squad. In Joker zal Joaquin Phoenix zijn versie presenteren.

In gesprek met Empire heeft regisseur Todd Phillips laten doorschemeren dat de fans ruimdenkend de film moeten bekijken. De versie van Phoenix wordt namelijk anders dan in de comics. Het wordt een eigen interpretatie van hoe iemand de Joker zou kunnen worden.


"We hebben niets aangehouden uit de stripboeken. Hier zullen mensen kwaad om worden. We hebben simpelweg onze eigen versie geschreven over waar een man als de Joker misschien vandaan zou kunnen komen. Dat is wat ik interessant vind. We maken ook geen Joker-film, maar we laten het verhaal zien van hoe hij de Joker wordt. Het gaat over deze specifieke man."

Arthur Fleck-film
Dat dit het geval is, was al een beetje duidelijk. Het personage van Phoenix krijgt met Arthur Fleck namelijk een echte naam, iets dat nog nooit in de comics gebeurde. Daarnaast wordt ook Batman niet in de film verwacht.

Vanaf begin oktober zien we hoe deze compleet originele (niet-)Joker-film uitpakt. Hieronder een nieuwe foto, via Empire.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair